Batı Trakya’da mülteci çocukları için 16 okul - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da mülteci çocukları için 16 okul

Batı Trakya’da mülteci çocukları için 16 okul

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki’nin kararıyla Yunanistan’da mülteci çocukları kabul edebilecek okullar belirlendi.

Gerekmesi durumunda başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki’de 84 ortaokul ve lise, Merkez Makedonya’da 71 okul, Batı Trakya’nın içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde 29 okul, Tesalya ve İpiros’ta 28’er okul, Kara Yunanistan’da 19 okul, Kuzey Ege adalarında (Lesvos, Hios, Samos) 11 okul, Batı Yunanistan Eyaleti ve Girit adasında 6 ortaokul ve lise, Peloponissos, Kuzey Ege ve Batı Makedonya eyaletlerinde 6’ar okul ve Sivianidiou Okulu’na ait iki meslek lisesinde gerekmesi durumunda mülteci çocukları için özel sınıflar oluşturulacak.

Azınlıkça’nın aktardığına göre genelgede bu sınıfların hassas toplum gruplarından gelen veya kültürel ve dini özellikleri olan çocuklardan bahsetse de özellikle mülteci çocuklara yönelik olduğu ifade ediliyor.

Batı Trakya’da ise Evros ilinde 8 ortaokulda, Rodop ilinde 6 ortaokulda ve İskeçe’de 2 ortaokulda bu yönde sınıflar oluşturulabilecek.

İşte o okulların listesi:

Batı Trakya’da mülteci çocukları için 16 okul

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.