Batı Trakya denizi yabancı balıkların ‘istilası’ altında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya denizi yabancı balıkların ‘istilası’ altında

Tropikal balık

Bilim insanları son yıllarda Kızıldeniz’den geldiği tespit edilen ve bölge için yabancı olan egzotik balıkların son dönemde Ege’de ve özellikle de kuzey bölümünde görüldüğünü kaydediyor.

Azınlıkça’nın haberine göre Balık Avı Araştırmaları Enstitüsü (INALE) araştırmacılarından Sotiris Kiparissis Atina Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalarda Akdeniz’de son yıllarda Kızıldeniz’den geldiği belirlenen 280 tür egzotik balık görüldüğünü belirtiyor.

Uzmanlar bu gelişmeyi Süveyş kanalının genişlemesine ve bölgedeki göllerdeki tuzluluk oranının azalmasına bağlarken, Akdeniz sularındaki sıcaklığın artmasında da bu ‘göçün’ etkili olabileceğini not düşüyorlar.

Bu balıklar arasında Yunanistan’da ve hatta Batı Trakya’da da görülen en zehirli ve insan için de ölümcül olabilen balon balığı olduğu ifade ediliyor.

Akdeniz ve Ege’de ortaya çıkan egzotik balıklarla ilgili çalışma yürüttüklerini de anlatan Kiparissis, vatandaşları bu yeni tür balıklar hakkında bilgilendirecek bir broşür hazırlağı içerisinde olduklarını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et