Bunu yapmayan 500 evro vergi ödemek zorunda kalacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bunu yapmayan 500 evro vergi ödemek zorunda kalacak

Bunu yapmayan 500 evro vergi ödemek zorunda kalacak

Yunanistan Maliye Bakanlığı vergi mükelleflerinin her yıl banka veya kredi kartlarıyla yapması gereken harcama ve ödeme sınırını yükseltmeye hazırlanıyor.

Gelecek yıldan itibaren vergi mükelleflerinin gelirlerinin yüzde 30’u oranında harcama veya ödemeyi banka kartlarıyla yapmaları gerekecek.

Azınlıkça’nın haberine göre böylece yıllık geliri 10 bin evro olan bir vatandaşın bugün olduğu gibi banka kartlarıyla yapması gereken harcamaların 1.000 evro değil 3.000 evro olması gerekecek.

Bu belirtilen örnekte bir kişi 3 bin evro yerine 1.000 evro’luk harcama veya ödemeyi banka kartlarıyla yaparsa, ekstra ödeyeceği vergi bugünkü gibi 180 evro değil, 400 ile 500 evro arasında olacak.

Yetkililer, bu önlemin hedefinin vergi mükelleflerinin gelirlerine ekstra vergi koymak değil, vatandaşları banka kartlarını daha fazla kullanmaya sevk etmek olduğunu kaydediyor.

Uygulanması planlanan bu yaptırımla birlikte, gelecek yıldan itibaren vergi mükellefleri için fiş istemeden indirimli fiyat talep etmenin “kârlı” olmayacağı da kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.