Tarım Bakanı: Yeni vergilerden çiftçilerin sadece %1,5’i etkilenecek - Azınlıkça
Uncategorized

Tarım Bakanı: Yeni vergilerden çiftçilerin sadece %1,5’i etkilenecek

Tarım Bakanı: Yeni vergilerden çiftçilerin sadece %1,5’i etkilenecek

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Vaggelis Apostolu yeni vergi yasasının çiftçilerin sadece %1,5’ini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

SKAI televizyon kanalına demeç veren Apostolu çiftçileri yeniden diyaloğa davet etti. Tarım üreticilerinin başbakan ve siyasi liderlerle görüşme talebiyle ilgili olarak “bu konu başbakanı ve siyasi liderleri ilgilendirir. Ancak çiftçiler bütün partilerin yer aldığı Parlamentonun üretim ve ticaret komisyonuna katılarak söz alabilir” dedi.

Bakan çiftçilerin el konulamaz banka hesapları konusunda küçük iyileştirmeler yapılması ihtimalini açık bırakırken, yeni vergilerden ise çiftçilerin sadece %1,5’inin etkileneceğini, bunların da 20.000 euro’nun üzerinde gelir beyan eden tarım üreticilerinin olduğunu kaydetti.

Yeni sosyal sigortalar ve vergi yasalarında daha fazla iyileştirme yapma imkânı olmadığını dile getiren Tarım Bakanı Apostolu “Buna rağmen hükümet, tarım camiasının işleyiş masraflarını karşılayacak fonları sağlamak için Avrupa Birliği’nin bütün araç ve kaynaklarını değerlendiriyor” dedi.

Tarım camiası için şartların iyileştirilmesi amacıyla tartışmaya açılabilecek çok sayıda konu olduğunu tekrarlayan Vaggelis Apostolu, Azınlıkça’daki habere göre çiftçiler lehine olan bazı düzenlemeler de olduğunu kaydetti. Buna örnek olarak çalışma pulunu (ergosimo) gösteren Tarım Bakanı, bu pulun çiftçinin masraflarına dahil edildiğini ve böylece çiftçinin vergi yükünün hafifletildiğini ifade etti. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et