Yunanistan’da bankalar artık PIN kodu için bile ücret alıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bankalar artık PIN kodu için bile ücret alıyor

Yunanistan’da bankalar artık PIN kodu için bile ücret alıyor

Yunanistan’da bankalar son yıllarda daha önce para almadığı hizmetlerden de ücret almaya başlarken, bu durum vatandaşların tepkisini de beraberinde getiriyor.

Azınlıkça’nın Kathimerini gazetesinden aktardığı habere göre Yunan bankaları artık sadece havale gibi banka işlemlerinden değil, daha önce ücretsiz sundukları hizmetlerden de komisyon almaya başladı.

Örneğin daha önce ücretsiz yenilenen banka kartları için artık para alınırken, banka kartının PIN kodunu unutan ve hatta ATM’den hesap hareketlerini görmek isteyen müşteriden bile üret alınıyor.

Ethniki Bankası kısa süre önce hesap hareketlerini başka bir bankanın ATM’sinden isteyen müşterilerinden 0,20 euro, kendi ATM’lerinden alanlardan ise 0,15 evro ücret alacağını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere yaz aylarında ise bankalar, kendi ATM’leri dışındaki başka ATM’lerden para çeken müşterilerinden Avrupa genelinde olduğu gibi 2 ile 3 evro arası değişen komisyon alınacağını duyurmuştu.

Eurobank, yeniden PIN kodu vermek için 3 evro talep ederken, genellikle beş yılda bir yenilenen banka kartı için de 5 veya 6 evro ücret talep ediliyor.

Daha önce durmadan ücretsiz dağıtılan kredi kartları için de artık 25 ile 30 evro arasında değişen bir ücret söz konusu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.