Yardım kabul etmeyen Gümülcine’deki evsiz Hamdi için savcılığa başvurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yardım kabul etmeyen Gümülcine’deki evsiz Hamdi için savcılığa başvurdu

Yardım kabul etmeyen Gümülcine’deki evsiz Hamdi için savcılığa başvurdu

Gümülcine (Komotini) Belediyesindeki Spartakos Listesi, hastane yolu üzerinde Ksenia oteli önünde yaşayan evsiz vatandaş için Savcılığa başvurduğunu açıkladı.

“Spartakos olarak evsiz Hamdi Kurt konusu gibi önemli bir sosyal konuda daha müdahalemizi tamamladık” ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

“Tüm yetkili birimlerle yaptığımız temaslar sonrası ve bütün tepkilere rağmen sorunun devam ettiğini görünce, gerekli bütün verileri toplayarak olayı Rodop Savcısına ilettik”.

Açıklamada dikkat çeken bir diğer husus ise “Hamdi Kurt’un Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin kendisine barınması için ücretsiz sunduğu yeri kabul etmemesi ve bu yönde belgenin de savcılığa sunulması” oldu.

İşte Spartakos’un açıklamasının Yunanca tam metni:

“Ολοκληρώσαμε σήμερα την παρέμβασή μας, ως Παράταξη Πολιτών, για ένα ακόμη σοβαρό κοινωνικό θέμα, αυτό του άστεγου Χαμδή Κουρτ.

Μετά τις επαφές που είχαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και βλέποντας ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται παρά τη γενική κατακραυγή, μαζέψαμε όλα τα στοιχεία και τα πήγαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να επιληφθεί εκείνη.

Μάλιστα προσκομίσαμε την βεβαίωση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας πως ο Κ.Χ. δεν δέχεται τις προσφορές της για ΔΩΡΕΑΝ στέγαση, ώστε να φανεί ότι οικεία βουλήσει δεν θα φύγει από το πεζοδρόμιο του ΞΕΝΙΑ.

Αν λοιπόν υπάρχει οργανωμένο κράτος κι όχι μόνον «αρμόδιοι που γνωρίζουν» και συζητούν για το προφανές χωρίς αποτέλεσμα επί μήνες, θα φανεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Εκτός κι αν θέλουμε να δώσουμε άλλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο δημόσιος χώρος είναι εν δυνάμει για οποιονδήποτε και υπνωτήριο, αποχωρητήριο κτλ…”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.