Batı Trakya’dan Yusuf Arif, Yunan Gençler Meclisi’ne katıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’dan Yusuf Arif, Yunan Gençler Meclisi’ne katıldı

Batı Trakya’dan Yusuf Arif, Yunan Gençler Meclisi’ne katıldı

Gümülcine’deki Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencisi Yusuf Arif “Gençler Meclisi” (Vuli Efivon) programı kapsamında Yunan Parlamentosu’nda tecrübe yaşama fırsatı buldu.

Bu yıl Rodop ilini Gençler Meclisi’nde temsil edecek iki genç “milletvekili” seçildi. Biri Gümülcine Celal Bayar Lisesi’nden Yusuf Arif, diğeri ise Şapçı Kültürlerarası Lisesi’nden Ruslan Sabatze oldu.

Gençler Meclisi’nin bu yılki programının konusu ise “Demokrasi adımları: Katılımı gerçeğe dönüştürme” olarak belirlenmişti. Celal Bayar Lisesi B1 sınıfından 42 öğrencinin katıldığı program kapsamında demokrasi, insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, işçi hakları, ayrımcılık, okulda şiddet gibi konular işlendi.

Tarih ve Kültür başlığı altında ise sınıf öğrencileri Yunan Parlamentosu’nu, Akropolis’i ve Stavros Niarhos Vakfı’nı ziyaret etti.

Yunan Parlamentosu’na katılan Yusuf Arif ise deneyimleri hakkında yerel Paratiritis gazetesine yaptığı açıklamada “Her şey mükemmeldi. Yunanistan’ın farklı yerlerinden genç insanlar tanıdım güzel arkadaşlıklar kurdum” ifadelerini kullanarak kendisi için çok iyi ve değerli bir tecrübe olduğunu dile getirdi.

Batı Trakya’dan Yusuf Arif, Yunan Gençler Meclisi’ne katıldı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et