İşte Dimetoka’ya müftü naibi atanan Hamza Osman’ın özgeçmişi - Azınlıkça
Uncategorized

İşte Dimetoka’ya müftü naibi atanan Hamza Osman’ın özgeçmişi

Εβγαλαν τεράστιο τόνο 185 κιλά στη Σκόπελο

Ψαράδες από την Σκόπελο, βγήκαν για το μεροκάματο, ανήμερα Χριστουγέννων, στην ανοιχτή θάλασσα του Αιγαίου.

İşte Dimetoka’ya müftü naibi atanan Hamza Osman’ın özgeçmişi

Batı Trakya’da Dimetoka (Didimotiho) Müftü Naibi Mehmet Şerif Damatoğlu’nun görevine son verilirken, yerine Hamza Osman’ın getirildiği açıklandı.

Makedonya – Trakya İdari Genel Sekreteri Nikitas Fragiskakakis’in imzaladığı kararla 30 yıldır Dimetoka’da Müftülüğünde naip olarak görev yapan Mehmet Şerif Damatoğlu’nun görevine son verildi.

Damatoğlu’ndan boşalan göreve ise resmi müftü atanana dek geçici olarak müftü naipliği yapmak üzere ilahiyatçı Hamza Osman’ın atandığı açıklandı.

1952 yılında Rodop iline bağlı Hacıören (Ano Virsini) köyünde doğan Mehmet Şerif Damatoğlu, önce Gümülcine Hayriye Medresesi’nden ve daha sonra 1979 yılında Selanik Özel Pedagoji Akademisi’nden mezun olmuştu. 1980-1986 yılları arasında eğitimci olarak görev yapan Damatoğlu, 1986 yılında Dimetoka Müftülüğü’ne naip olarak atanmıştı.

Batı Trakya’daki resmi müftüler, 1920/1991 sayı ve tarihli “Müslüman Din Görevlileri” yasasının hükümleri uyarcınca göreve getiriliyor.

Gümülcine (Komotini), İskeçe (Xanthi) ve Dimetoka’daki üç müftülük bölgedeki Müslümanların dini ihtiyaçlarına karşılık verirken, Vakıflar İdareleri ile de sıkı ilişki içerisinde faaliyet gösteriyor. Kurumlar camilerin işleyişini gözetiyor, din adamlarıyla ilgileniyor ve bölgede İslam Aile Hukukunu uyguluyorlar.

Yeni Dimetoka Müftü Naibi Hamza Osman kimdir?

22 Nisan 1969 Gümülcine (Komotini) doğumlu olan Hamza Osman, ortaokulu Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde okuduktan sonra 1. Devlet Lisesi’nde eğitim gördü ve daha sonra Selanik Özel Pedagoji Akademisi’nden mezun oldu.

1989-1994 yılları arasında Medine İslam Üniversitesi’nin İslam Hukuku Fakültesi’nde eğitim gören ve mezun olan Hamza Osman, 2009-2014 yıllarında Atina Kapodistriako Üniversitesi Felsefe Fakültesi Türk Bilimleri ve Modern Asya Bilimleri Bölümü’nden mezun oldu. Osman Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Falültesi’nde ise mastır yaptı.

1995-2008 yılları arasında Gümülcine Vakıflar İdaresi’nde görev yapan Hamza Osman, 2008 yılından bugüne Gümülcine’deki İdadiye (1) ve Yenicemahalle (3) azınlık ilkokullarında ders verdi.

2004-2010 yılları arasında ayrıca Dimokritos Üniversitesi Karadeniz Ülkeleri Dili, Edebiyatı ve Kültürü Bölümü’nde de ders veren Osman, 2013 yılından bu yana Gümülcine Müftülüğü’nün din eğiticilerini seçen 5 kişilik heyetinde de yer alıyor.

Bunun yanı sıra Osman Hamza 1994 yılından bu yana Rodop iline bağlı Palazlı (Palladio) köyünde imam olarak görev yapıyordu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et