Yunanistan’da vatandaşın %63’ü erken seçim görüyor - Azınlıkça
Uncategorized

Yunanistan’da vatandaşın %63’ü erken seçim görüyor

Θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν πριν τη σύνοδο για το Κυπριακό;

Θα παραστεί ή όχι η Ελλάδα στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης, αν δεν πραγματοποιηθεί πρώτα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν;

Yunanistan’da vatandaşın %63’ü erken seçim görüyor

MRB’nin son araştırmasına göre Yunanistan’da her 10 vatandaştan 6’sı 2017’de erken genel seçim olacağını düşünüyor.

Real News gazetesi hesabına MRB araştırma şirketinin gerçekleştirmiş olduğu son kamuoyu araştırmasına göre ankete katılanların %63’ü ülkenin kreditörleriyle çarpışma ve toplumsal kargaşa nedeniyle erken seçimin muhtemel olduğunu düşünüyor.

“Yeni yıla girmeden önce şu anda ne hissediyorsunuz?” sorusuna vatandaşlar çoğunlukla “endişe” (%63,1), “korku” (%47,9), “öfke” (%29,7) ve “utanç” (%24,3) gibi kelimeleri tercih ediyor. Vatandaşlarda hakim olan karamsarlık ise bir kez daha ortaya çıkarken, ankete katılanların %77’si 2017’de bugünkü yaşam seviyelerini koruyamayacaklarını düşünüyor.

Azınlıkça’daki habere göre ulusal meselelerde de vatandaşların endişesi ortaya çıkarken, Yunanların %61,7’si Ege’de Türkiye ile “sıcak gelişmelerin” yaşanacağından korkuyor.

Son olarak 18-24 yaş aralığındaki her 10 gençten 7’si de fırsat verilmesi durumunda yurtdışına göç edeceğini beyan ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et