Το ΡΕΞ ανοίγει ξανά ως χώρος πολιτισμού - Azınlıkça
Uncategorized

Το ΡΕΞ ανοίγει ξανά ως χώρος πολιτισμού

Eski Rex sineması kültür merkezi oluyor

Eski Rex sineması Gümülcine (Komotini) Belediyesi sorumluluğu altında yeniden kültür merkezi olarak çalışmaya başlayacak.

Το ΡΕΞ ανοίγει ξανά ως χώρος πολιτισμού

Το ΡΕΞ ανοίγει ξανά ως χώρος πολιτισμού, με τον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να αναλαμβάνει τη λειτουργία του.

Το πήραμε γιατί διαφορετικά θα ρήμαζε, είπε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο της αίθουσας, την ευθύνη της οποίας είχε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Μετά από μήνες αδράνεια το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής πήρε πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων. Έτσι αυτή περιήλθε στα χέρια του για όλη τη διάρκεια του έτους 2017. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει, πλέον, τη χρήση και την αποκλειστική διαχείριση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κυττάρου του Εργατικού Κέντρου (πρώην ΡΕΞ). Πρόκειται για μια αίθουσα συνολικής χωρητικότητας 350 περίπου θέσεων, πλήρως εξοπλισμένης ηχητικά και φωτιστικά, η οποία παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παραστάσεων μεγαλύτερων απαιτήσεων, τόσο σκηνικά, όσο και αριθμητικά, αναφορικά με τη χωρητικότητά της. Το γεγονός αυτό θα δώσει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την ευκαιρία να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου παραστάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να «ανεβούν» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, λόγω του μεγάλου μεγέθους της, αλλά, ταυτόχρονα, ούτε στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της.

Η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου απευθυνόμενη προς το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου αναφέροντας ότι «θα φιλοξενούνται όλες οι παραστάσεις, χωρίς να γίνεται έλεγχος της ποιότητας, προκειμένου να βγάλουμε τα έξοδα», διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει διαφορετική δυνατότητα. Έκανε γνωστό ότι έλεγχος της ποιότητας των παραστάσεων γίνεται στην περίπτωση του θερινού δημοτικού θεάτρου, το οποίο επίσης διαχειρίζεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Στην περίπτωση όμως του ΡΕΞ το κόστος λειτουργίας είναι υψηλό, οπότε όποιος φορέας αιτηθεί την εκμίσθωσή του, το αίτημα του θα ικανοποιείται. Η κ. Μενεσελίδου έκανε την απαραίτητη διευκρίνιση, προκειμένου να προλάβει αντιδράσεις.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et