Yunanistan’da askerlik süresi artacak mı artmayacak mı? Hükümet ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da askerlik süresi artacak mı artmayacak mı? Hükümet ne diyor?

Yunanistan’da askerlik süresi artacak mı artmayacak mı? Hükümet ne diyor?

Yunanistan’da Kara Kuvvetleri’ndeki 9 aylık askerlik süresinin deniz ve hava kuvvetlerinde olduğu gibi 12 aya çıkartılacağı yönündeki söylentiler gün geçtikçe artıyor.

Azınlıkça’nın Atina basınına dayanarak aktardığı habere göre Silahlı Kuvvetler yönetimi ordudaki personel eksikliğine ve artan ihtiyaçlara dikkat çekerek konuyu yeni hükümete iletmiş durumda.

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayı sonlarında Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos da ordudan kendisine bu yönde raporlar ve tavsiyeler gönderildiğini ancak şimdilik askerlik süresinin artırılmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Ancak, bu açıklamalara rağmen askerlik süresinin artırılması konusunun hala masada olduğu belirtiliyor. Kriz yıllarında alınan önlemlerin, Yunan Silahlı Kuvvetlerinin işleyişine de olumsuz etki yaptığı ifade ediliyor.

Doğu Akdeniz ve Ege’deki son gelişmeler nedeniyle de yeni hükümetin planları arasında ordudaki güçlere takviye yapmak yer alsa da bu hiçbir şekilde askerlik süresinin kesin olarak artırılacağı yönünde bir karar alındığı anlamına gelmiyor.

Konuyla ilgili en son açıklama Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis’ten geldi. Bakan açıklamasında “Mevcut düzenin değiştirilmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Hükümet gerçek verileri baz alarak hareket etmektedir. Bu konu hakkında hiçbir çalışma yapılmış değil o yüzden de endişeye gerek yok” ifadeleriyle askerlik süresinin artırılacağı yönündeki senaryolara da şimdilik son noktayı koymuş oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et