Yeni doğan bebekler için verilecek 2 bin evro hakkında son açıklama! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni doğan bebekler için verilecek 2 bin evro hakkında son açıklama!

Yeni doğan bebekler için verilecek 2 bin evro hakkında son açıklama!

Sosyal Yardımlardan Sorumlu Çalışma Bakan Yardımcısı Donma Mihailidu Yunanistan’da doğacak yeni bebekler için verilecek 2 bin evro para yardımı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Ülkenin yaşadığı demografik sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla bu yardımın verileceğini kaydeden Mihailidu göçmenlerin de bu yardımdan istifade edeceğini belirtti.

Bir gazetecinin meşhur NBA yıldızı Yunan basketbolcu Gianni Adetokunbo’yu örnek vererek sorduğu “Adetokunbo ailesi de bu yardımdan istifade edecek mi?” sorusuna Bakan Yardımcısı Mihailidu “Bu noktada diğer yardım paraları için de geçerli olan temele dayanacağız. Bir kişi Yunanistan’da yaşıyor olabilir ancak ülkenin vatandaşı olmayabilir. Ancak örneğin on yıldan fazla yaşıyorsa, ki bunu inceleyeceğiz, neden diğer vatandaşlara verildiği gibi ona da yardım parası verilmesin” ifadelerini kullandı.

Bu yardımın gelir kriterine dayanarak da verileceğini belirten Mihailidu Azınlıkça’nın aktardığına göre “Bu yardımdan sadece geliri yüksek %10’luk bir kesim yararlanamayacak. Yardımdan bütün Yunan ve Avrupa vatandaşları istifade edecektir. Biz şimdi, ülkemizde uzun yıllardır kalan AB üyesi ülkelerden olmayan vatandaşlara da haksızlık olmamasın diye çaba sarf ediyoruz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.