Kalkanca halkı bıktı: Bu iki soruna acil çözüm istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalkanca halkı bıktı: Bu iki soruna acil çözüm istiyorlar

Kalkanca halkı bıktı: Bu iki soruna acil çözüm istiyorlar

Gümülcine’nin (Komotini) Kalkanca (İfestos) Mahallesi sakinleri şiddetli yağmurlar sonrası mahalledeki evleri su basmasını engelleyecek kanalizasyon sorununun giderilmesini istiyor.

Yeni Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ile önümüzdeki günlerde görüşmeyi hedefleyen Kalkanca’daki “Barış” Derneği üyeleri Azınlıkça’nın aktardığına göre mahallelerin sorunlarını çiçeği burnundaki Belediye Başkanı’na iletecek.

Dernek Başkanı Evgin Kuru yerel Hronos gazetesine verdiği demeçte ordunun mahalledeki azınlık ilkokulunu restore etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken “30 yıldır mahallenin kanalizasyon sorununun giderileceğini dinliyorum ama bir türlü çözüm göremiyorum. Seçimler yapılacağı zaman her dört yılda bir gelip kanalizasyon yapacaklarını söylüyorlar. Bu bir an önce çözüme kavuşturulması gereken büyük bir sorum” diyor.

Kuru ayrıca çocuklar için Kalkanca’ya bir park yapılması gerektiğini söylerken “Mahallemizde 20-30 çocuk yok. Sadece ilkokulda 130 çocuk var ancak çocukların gidebileceği bir tek çocuk parkımız bile yok” diyor.

Önümüzdeki günlerde bu konuların Belediye Başkanı Garanis’e bizzat aktarılması planlanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.