Yunan polisi Acun Ilıcalı’yı ‘göçmen taciri’ sandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan polisi Acun Ilıcalı’yı ‘göçmen taciri’ sandı

Acun Ilıcalı

Yunanistan’da televizyonlardaki farklı yarışma programlarıyla ün salan ünlü yapımcı Acun Ilıcalı’nın Yunan Sakız (Hios) Adası’nda başına ilginç bir olay geldiği iddia edildi.

Yunanistan’da pazar günlerinin en yüksek tirajlı gazetesi sayılan Proto Thema’nın özel haberine göre Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Acun Ilıcalı’yı kaçak göçmen taciri sanarak teknesini durdurdu, yapılan incelemelerde Ilıcalı’nın pasaport kontrolünden geçmediği tespit edildi.

Gazetenin haberine göre ünlü yapımcı birçok kez Hios’da çok sevdiği bir tavernada yemek yemek için adanın Agia Ermioni limanına tekne ve yatla sıkça gidenler arsında yer alıyor. Hatta, Acun’un bahse konu tavernanın iyi müşterilerinden olduğu ve 600 euro’lara ulaşan hesaplar ödeyerek bolca bahşiş bıraktığı için gerek taverna sahibi gerekse de personel tarafından sevildiği belirtiliyor.

Ahval’de yer alan habere g,re Acun yine geçen hafta 15 kişilik arkadaş grubuyla bir sürat teknesi ve bir yatla Çeşme limanından Sakız Adası’nın Agia Ermioni limanına ulaşmak ve “Bahari” tavernasına gitmek üzere yola çıktı.

Ne var ki tam bir gün önce, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri aynı güzergahı lüks tekneyle izleyen insan tacirlerinin 17 kaçak göçmeni Yunanistan’a taşıdığını tespit etmişti. Acun ve arkadaşlarını taşıyan tekne ve yatın süratli bir şekilde ilerlediğini gören Yunan Sahil Güvenlik ekipleri derhal alarma geçti ve Acun’un çocuklarıyla birlikte bulunduğu tekneyi limana bağladı.

Yapılan denetimler sonrası gerek Acun’un gerekse de yanında bulunanların gümrükte gerekli pasaport kontrolünden geçmediği belirlendi. Yunan yasaları uyarınca bu suç teşkil ediyor ve yasayı ihlal edilenlerin gözaltına alınarak savcılığa sevk edilmesi gerekiyor.
Ancak Acun ve yanındakiler Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerce gözaltın alınmadı. Çünkü onlar, büyük bir göçmen tacirini yakaladıklarını sanıyordu. Karşılarında meşhur Türk yapımcıyı görünce uyarı ve ikazla yetindiler, olay teknenin günlüğüne de not edildi.

Bir görgü tanığının Yunan Proto Thema gazetesine aktardığına göre Acun Ilıcalı’ya doldurması için bir form uzatıldı ve daha sonra Ilıcalı teknesiyle Türk kıyılarına geri döndü. Gazete, Yunan taverna sahibinin ise bu olayın rakiplerinin işi olmasından şüphelendiğini yazıyor. Acun’un “Bahari” adlı tavernaya giderek iyi para bırakmasının, diğer tavernacıları kıskandırdığı iddiaları var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et