Başbakandan Batı Trakya için ‘ayrı strateji’ istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakandan Batı Trakya için ‘ayrı strateji’ istedi

Başbakandan Batı Trakya için ‘ayrı strateji’ istedi

Rodop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikos Angelidis, Selanik’te Başbakan Kiryakos Miçotakis’in de hazır bulunduğu bir toplantıya katıldı.

Makedonya-Trakya’dan Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Karaoğlu’nun da katıldığı toplantıda Azınlıkça’nın aktardığına göre Kuzey Yunanistan’daki oda ve işletmelerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda “Batı Trakya bölgesi için en önemli meselenin insanların bölgede kalmasını sağlamak” olduğunu dile getiren Rodop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikos Angelidis’in “Bu da sadece yeni iş kadroları oluşturarak başarılabilir ”dediği öğrenildi.

“Batı Trakya için devletin ayrı bir strateji belirlemesi gerektiğini” ifade eden Angelidis, jeopolitik gelişmelerin buna işaret ettiğini belirtti ve ekledi:

“Trakya’daki mevcut işletmelerin kurtarılması için vergi, yasadışı ticaret ile mücadele, yüzde 12 gibi önlemlere öncelik verilmeli. Bölgede turizm, işletme ve ticaretin geliştirilmesi için altyapılar oluşturulmalı. Dedeağaç Limanı geliştirilmeli ve Gümülcine-Makaza yoluyla birleştirilmeli ki böylece bölge ekonomisi limanın etrafına kurulabilsin. Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin ise üretim sektörü ile bağlantılı olması sağlanmalı”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et