Şok! Evros Deltası’nda kuş gribi vakası - Azınlıkça
Uncategorized

Şok! Evros Deltası’nda kuş gribi vakası

Σοκ! Ιός της γρίπης των πτηνών στο Δέλτα του Έβρου

Κρούσμα γρίπης των πτηνών (H5) ανιχνεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου, σε βουβόκυκνο, στο Δέλτα του Έβρου, ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Şok! Evros Deltası’nda kuş gribi vakası

Yunanistan’da Batı Trakya’nın Evros Deltası’nda bulunan bir kuğuda (Cygnus olor) kuş gribine (H5) rastlandığı açıklandı.

19 Aralık’ta ölü olarak Evros Tarımsal Ekonomi Dairesine götürülen kuğu üzerinde yapılan laboratuar incelemelerinde, kanatlı ve kümes hayvanları için önlem alınmasını gerektiren H5N1 virüsüne rastlanmadığı belirlendi.

Evros Deltası’nda kuş gribi vakasına rastlanması ve hastalığın Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan gibi Balkan ülkelerinde de görülmesi üzerine Azınlıkça’daki habere göre Yunanistan Tarım Bakanlığı ülke geneli veterinerlik dairelerini teyakkuzda olmaya ve hastalığın yaban kuşlarından kümes hayvanlarına bulaşmasını önlemek için denetim sistemini güçlendirmeye davet etti.

Bakanlığın açıklamasında bugüne kadar A tipi virüs olan H5N8 virüsünün şimdiye dek insanlarda görülmediğinin altını çizdi.- azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et