Tarladan Selanik’e üniversiteye: Bir yanda elimde defter diğer yanda tarlada iş yapıyordum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarladan Selanik’e üniversiteye: Bir yanda elimde defter diğer yanda tarlada iş yapıyordum

Tarladan Selanik’e üniversiteye: Bir yanda elimde defter diğer yanda tarlada iş yapıyordum

Gökay Sumoğlu, Batı Trakya’da üniversiteye geçmeyi başaran çiftçi aile çocuklarından biri.

Rodop iline bağlı Menetler (Skaloma) köyünden olan Gökay, Gümülcine 1. Meslek Lisesinden mezun olarak, katıldığı üniversite sınavları sonrası Selanik Aristotelio Üniversitesi Elektik-Elektronik Mühendisliğini kazanmayı başardı.

Batı Trakyalı birçok genç gibi Gökay’ın da ailesi çiftçilikle ve tûtûncûlûkle uğraşıyor. ERT Komotini devlet radyosundan Maria Nikolau’ya konuşan 18 yaşındaki Gökay için tûtûn tarlasını bırakma ve hayatında yeni bir döneme başlama zamanı.

“Bilgisayar ve elektrik-elektronik alanı her zaman ilgimi çekiyordu, meslek lisesinde daha fazlasını da öğrendim” diyen Gökay “Bu yılki sınavlar çok zordu ancak ilk tercihim olan elektrik-elektronik mühendisliği fakültesini kazanmayı başardım” ifadelerini kullanıyor.

Ailesinin tûtûn üreticisi olduğunu ve bu sonuca çok sevindiğini anlatan Menetler köyünden Gökay “Çok duygulandılar, söyleyecek laf bulamadılar. Ben de tarlada onlara hep yardımcı olmaya çalıştım. Bir yanda elimde defter ders çalışıyor, diğer yanda tarlada iş yapıyordum. Şimdiki hedefim önce üniversiteden mezun olmak, sonra da meslek lisesine hoca olmak” diyor.

Gümülcine’yi ve bölgeyi çok sevdiğini dile getiren Gökay Azınlıkça’nın aktardığına göre en büyük tutkusu olan futbolla sınavlar nedeniyle pek ilgilenemediğini de sözlerine ekliyor. Gökay son olarak “Her zaman yanımda olduklarını ve korkmamamı söyleyen aileme teşekkür ederim” ifadeleriyle söyleşisini noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.