Kahvehane sahibine 21 bin evro ceza kestiler! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kahvehane sahibine 21 bin evro ceza kestiler!

Kahvehane sahibine 21 bin evro ceza kestiler!

Yunanistan’da bir köyde kahvehane sahibine tamı tamına 21 bin euro para cezası kesildi.

Sosyal sigorta kurumu EFKA müfettişleri, Yunanistan’ın Thesprotia bölgesindeki Raveni köyünde bulunan bir kahvehane sahibine 21 bin euro para cezası kesti.

İki polisle birlikte bahse konu kahvehaneye giden EFKA müfettişlerinin masasını hazırlamaya kalkışan kahvehane sahibinin kardeşinin eşi bu hareketiyle mekan sahibini ‘yaktı’!

Kadına, müfettiş olduklarını söyledikten sonra mutfağa geçen denetçiler, kahvehane sahibinin dünürünü patates temizlerken ‘yakaladı’!

Bunun üzerine her iki kadını da sigortasız işçi olarak kabul eden müfettişler, 10.500’er evro yani toplamda 21 bin evro para cezası kesti.

Olayı Thema radyosuna anlatan köyün papazı da olan kahvehane sahibinin babası “Ne yani eğer ben kahvehanede olsaydım ve bir arkadaşım için bir bardak veya tabak alsaydım benim için de papaz kıyafetlerimle ceza mı yazacaklardı? 30-40 kişilik bir köyüz. Köydeki tek işletme olan kahvehane bu parayı üç yılda zor çıkarır. Cezayı nasıl ödeyecek?” ifadelerini kullandı ve ekledi “Bu kadar katı olmalarına gerek yoktu, ‘bir daha yapmayın’ diye uyarabilirlerdi”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.