Yunanistan’da banka kartlarıyla yapılan ödemelerde önemli değişiklik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da banka kartlarıyla yapılan ödemelerde önemli değişiklik

Yunanistan’da banka kartlarıyla yapılan ödemelerde önemli değişiklik

Yunanistan’da temassız banka kartıyla yapılan ödeme ve alışverişlerde 14 Eylül 2019 tarihinden itibaren önemli değişikliğe gidiliyor.

Avrupa Birliği’nin “ödeme hizmetleri” mevzuatının 14 Eylülden itibaren yürürlüğe konacağı belirtiliyor. Buna göre, POS makinelerine PIN kodu girilmeden temassız kartlarla yapılan 25 euro’ya kadar olan ödemeler için sınır belirlendi. Bir tüketicinin tek seferde temassız kart ile 25 euro’ya kadar olan meblağlar için PIN kodu girmesi gerekmezken, temassız kart ile yaptığı ödemeler toplamda 150 euro’ya kadar ulaştığında PIN kodu girmesi gerekecek.

Bu şekilde, temassız kart ile PIN kodu girmeden sınırsız ödeme yapma durumu ortadan kaldırılacak ve bir kişinin banka kartı çalınsa bile, çalan kişi böylece her defasında 25 euro’yu aşmamak kaydıyla en fazla 150 euro’ya kadar harcama yapabilecek.

Diğer taraftan kart sahibi 150 euro sınırı dolmadan PIN kodu girerek ödeme yaptığında da her defasında bu limit sıfırlanacak.

İnternet alışverişlerinde de önemli değişiklik

Bir diğer önemli değişiklik ise internet üzerinden  yapılan alışveriş ve ödemeleri kapsıyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre 14 Eylülden itibaren internet üzerinden ödeme yapmaya çalışan banka kartı sahiplerinin SMS extraPIN ile kimlik doğrulaması yapması gerekecek. Yani ödeme işlemi sırasında girecekleri banka kartı verilerinin yanı sıra, cep telefonlarına gönderilecek ekstra bir PIN kodunu da girmeleri istenecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.