Aman unutmayın! Taşıt vergisi için son tarih 31 Aralık - Azınlıkça
Uncategorized

Aman unutmayın! Taşıt vergisi için son tarih 31 Aralık

Aman unutmayın! Taşıt vergisi için son tarih 31 Aralık

Her yıl olduğu gibi bu yıl da motorlu taşıtlar vergisinin yılın son gününe kadar ödenmesi gerekiyor.

Yunanistan geneli araç sahiplerinin 2017 yılı taşıt vergisini (trafik harcı) en geç 31 Aralık 2016 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Bazı bölgelerde vergi ve borçların ödenmesi için ek süre verilirken, Kamu Gelirleri Genel Sekreterliği bu verilen ek sürelerin trafik harçlarını kapsamadığını kaydetti.

31 Aralık’tan sonra ödenecek taşıt vergiler ise cezaları da içerecek. Araç sahipleri 2017 yılı için trafik harcını Maliye Bakanlığı’nın https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp adresli web sitesinden gerekli bilgileri girerek öğrenebilirler.

Tek yapmanız gereken şey karşınıza çıkan ilk ekranda sağ alt köşede “ΕΙΣΟΔΟΣ” (giriş) yazan yere tıklamak ve sonrasında çıkacak ekrana aracın sahibinin AFM’sini (vergi numarası) ve aracın plaka numarasını girerek “Αναζήτηση” (arama) yazan tuşa basmak.

Eğer girdiğiniz veriler doğruysa karşınıza “Επιτυχής αναζήτηση” (başarılı arama) yazan bir mesaj çıkacak ve “Εκτύπωση” tuşu aktif hale gelecek. Daha sonra “Εκτύπωση” tuşuna basarak ödeyeceğiniz taşıt vergisinin çıktısını alabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et