Batı Trakya’da 3 bin 500 aileye gıda yardımı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da 3 bin 500 aileye gıda yardımı

Batı Trakya’da 3 bin 500 aileye gıda yardımı

İhtiyaç sahiplerine yönelik Avrupa’nın TEBA/FEAD fonu tarafından desteklenen yardım programı Batı Trakya’nın Rodop ilinde 2024 yılına kadar devam edecek.

3,5 milyon euro bütçeli yeni TEBA programı için açılan ihaleye 9 şirket katıldı ve 21 teklif sunuldu. KDV’siz değeri 2,5 milyon euro olan ihale kapsamında Azınlıkça’nın aktardığına göre şirketlerin sunduğu tekliflerin bazılarında indirimlerin %62’ye kadar vardığı ve buradan elde edilen tasarrufla bir önceki programlarda olduğu gibi daha fazla ürünün temin edileceği kaydedildi.

Rodop ilinde Gümülcine Belediyesinin öncülüğünde ve diğer üç belediyenin de katılımıyla hayata geçirilen programa teklif sunan şirketlerin ise Βουδούρης Κώνστας ΑΕ, Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος, Ζακώνης Εμπόριο ΑΕ, Σίτιση ΑΕ, Δ. Λαγάκης ΑΕ, Kosmoplus AE, Κακαβός Ι. Δημήτριος, Παναγιωτακάκου Έλλη olduğu belirtildi. Tekliflerin şampuan, duş jeli, ıslak mendil, bebek bezi, soğan, salça, bulaşık ilacı, zeytinyağı, ayçiçeği yağı, makarna, fasulye, mercimek, pirinç, süt, diş fırçası, ped, diş macunu, çamaşır tozu, peynir, reçel, un, şeker gibi ürünler için sunulduğu belirtildi.

Son olarak bir sonraki gıda yardımı dağıtımının 10-12 Eylül tarihleri arsında yapılacağı ve Rodop ilindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara zeytinyağı ve tavuk dağıtılacağı belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.