Yangınlar kontrolden çıktı Yunanistan AB’den yadım istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangınlar kontrolden çıktı Yunanistan AB’den yadım istedi

yangin 33333

Eyvia’da yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangın nedeniyle insanlar tahliye edilirken Yunanistan Avrupa Birliği’nden yardım istedi.

Ahval’in haberine göre iftaiye ekiplerinin yoğun uğraşlarına rağmen bir türlü kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle, bölgedeki yerleşim yerlerindeki vatandaşlar tahliye edildi.

Öte yandan tatilini yarıda kesen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de başkent Atina’ya döndü.

Dün gece Eyvia’da başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken siyah dumanlar ülkenşn başkenti Atina’dan da görülmeye başladı.

TAŞÖZ, SEMADİREK ve THİVA DA YANIYOR

Yunanistan’daki yangınlar sadece Eyvia bölgesinde sürmüyor. Ülkenin Türkiye sınırında bulunan Semadirek (Samothraki) ve Taşöz (Thassos) adalarında ve Thiva böllgesinde de yangınlar baş gösterdi.

Öte yandan Semadirek adası ile Dedeağaç arasında gemi seferlerinde yaşanan sorun adayı ziyafret edenlerin mahsur kalmasına yol açtı. Gemi seferlerinde yaşanan sıkıntı yetmezmiş gibi Semadirek adasında çıkan orman yangını da korku yarattı. Öte yandan adada yiyecek sıkıntısının da baş gösterdiği söyleniyor. DEİ elektrik direğinden çıktığı belirtilen yangın nedeniyle adadaki turistler arasında panik yaşanırken Dedeağaç’a dönmek isteyenler de sorun yaşıyor.

Semadirek Belediye Başkanı Thanasis Vitsas, Dedeağaç ile ada arasındaki feribot bağlantısında yaşanan sorunlardan dolayı adada yaklaşık 1000 mahsur kaldığını tahmin ettiğini belirtti. Vitsas ayrıca 14 ağustos Çarşamba günü itibarıyla Sea Jet Andros katamaranının seferlere başlamasını beklediklerini dile getirdi.

Taşöz adasının Koinira bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangının ise kontrol altına alındığı açıklandı.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.