Milletvekili olamayınca Alevileri de unuttular! SYRIZA işi destek... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili olamayınca Alevileri de unuttular! SYRIZA işi destek…

mustafa mustafa ayhan karayusuf 11

Batı Trakya’da azınlık insanının beş yıl önce büyük umutlarla oy verdiği ancak bölgede azınlık ve insan haklarına yapılan haksızlıklar karşısında susmaları nedeniyle hüsrana uğradığı Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf SYRIZA milletvekiliyken gittikleri etkinliklere milletvekili olamayınca artık gitmez oldular.

Geçen yıl milletvekiliyken Seyyid Ali Sultan Dergahı’nın organize ettiği Seçek Yağlı Güreşleri’ne katılan ve Alevilere desteklerini ifade eden Mustafa ve Karayusuf, bu yıl milletvekili seçilemeyince Seçek Yağlı Güreşleri’ne de gitmediler.

Milletvekiliyken gittikleri etkinliklere milletvekili olamayınca gitmeyen SYRIZA milletvekillerinin bu halleri halk arasında SYRIZA’nın “yoldaşlık” ölçüsünü de gösterdiği söyleniyor.

SYRIZA’nın iki eski milletvekilinin sorulduğunda cevap olarak, “çok çok çok çok önemli işleri olduğu için etkinliklere katılamadıklarını” söylemeleri bekleniyor.

İLHAN AHMET SEÇEK DERNEĞİNİ DESTEĞE DEVAM ETTİ

SYRIZA milletvekillerinin eleştirdiği KİNAL milletvekili İlhan Ahmet ise desteklediği Seçek Derneği’nin Mehrikoz’da düzenlediği yağlı güreş ve kültürel etkinliklerine bu yıl da katılarak hazır bulundu ve desteğini yineledi. İlhan Ahmet milletvekili olsa da olmasa da desteklediği insanları yanlız bırakmayacağını ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.