Gümülcine’de yeterli anaokulu yok: Devlet ısrar ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de yeterli anaokulu yok: Devlet ısrar ediyor

Gümülcine’de yeterli anaokulu yok: Devlet ısrar ediyor

Gümülcine’de (Komotini) bu yıldan itibaren uygulanmaya başlayacak iki yıllık zorunlu okul öncesi eğitim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

En önemli sorunların başında altyapı eksikliği geliyor. Gümülcine’de çocuklara iki yıl zorunlu eğitim verecek sayıda anaokulu bulunmuyor veya mevcut anaokulları sayıyı karşılayacak kapasitede değil. 1 Eylülden itibaren Gümülcine’de anaokulları ekstradan 350-450 arası çocuğa eğitim vermek zorunda kalacak.

Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in geçtiğimiz günlerde bu konuyu görüşmek üzere Atina’da bir dizi temaslarda bulunduğu öğrenildi. Azınlıkça’nın aktardığına göre belediyenin planlarını uygulamanın 1 Eylülden itibaren hayata geçirileceği üzerine çalıştığı belirtiliyor. Zira uygulamanın bir yıl ertelenmesi talep edilmişti ancak bu senaryo geçerli olmayacağa benziyor.

Gümülcine Belediyesinin anaokullarına 10 prefabrik sınıf kurulması için “Ktiriakes Ypodomes” şirketine uzun süre önce başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Ancak bu 10 prefabrik sınıfın 1 Eylül’e kadar yetiştirilip yetiştirilemeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Petridis, Hronos gazetesine yaptığı açıklamada “şirket yetkilisiyle yaptığı görüşme sonrası prefabrik sınıfların yetişeceği konusunda hiç de iyimser olmadığını” ifade ediyor.

Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler yaşanmazsa, anaokulu çocuklarını sıkıntılı bir yıl bekliyor olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.