1.929 cc üzeri motoru olan arabalardan alınan lüks yaşam vergisi kaldırılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

1.929 cc üzeri motoru olan arabalardan alınan lüks yaşam vergisi kaldırılacak

1.929 cc üzeri motoru olan arabalardan alınan lüks yaşam vergisi kaldırılacak

Yunanistan’da yeni hükümet büyük hacimli motora sahip arabalara ve küçük teknelere getirilen vergileri kaldırmaya hazırlanıyor.

Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 1.929 cc’nin üzerinde motor hacmine sahip araç sahiplerini ve küçük kayık ve tekne sahiplerini sevindirecek haber verdi.

ND hükümeti önümüzdeki dönemde gelir vergisi beyannamelerindeki araç karinesini (tekmirio) ve dolayısıyla bunun yol açtığı lüks yaşam vergisini kaldıracak. Bilindiği üzere 1.929 cc’nin üzerinde motor hacmine sahip ve 10 “yaşını” doldurmamış araçlar ile 5 metrenin üzerindeki tekneler için lüks yaşam vergisi ödeniyordu.

Bu vergilerin kaldırılmasının bütçede açığa yol açması beklenirken, Azınlıkça’nın aktardığına göre araç karinesi nedeniyle plakalarını maliyeye teslim eden çok sayıda araç sahibinin yeniden arabalarını geri alması bekleniyor.

Ayrıca otomobil satın alacak vatandaşların vergiden kurtulmak için son yıllarda yaptığı gibi sadece küçük motorlu arabalara değil bundan böyle büyük motorlu arabalara da yönelebileceği ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et