Batı Trakya’da arı hırsızlığı durmak bilmiyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da arı hırsızlığı durmak bilmiyor!

Batı Trakya’da arı hırsızlığı durmak bilmiyor!

Batı Trakya’nın Rodop ilinde bazı “uyanıkların” arı hırsızlığını meslek haline getirdiği görülüyor.

Son yıllarda bölgedeki arı hırsızlığı artarken, Azınlıkça’nın aktardığına göre şimdiden üç hırsızla ilgili adli süreç başlatılmış durumda.

Ancak son günlerde yeni bir hırsızlık vakasının ortaya çıkması, arıcıları tedirgin etmiş durumda. Azınlıkça’nın Hronos gazetesinden aktardığı habere göre Arıcılar Derneği “Kentri” Başkanı Nikos Karakostidis kendi başkanlığı döneminde bu hırsızın yakalanan beşinci kişi olduğunu ifade ediyor.

“Arıcılığı seven dişini sıkarak çalışır, ancak hırsızlar kolayı seçiyor. Birçok arıcıdan az sayıda oğul çalarak, eksikliğin fark edilmemesini ya da fark edilse bile bir iki kovan için suç duyurusunda bulunulmayacağını hesaplıyorlar” diyen Kakostidis “Yunanistan geneli arı hırsızları bu yönteme başvuruyor ve Rodop ilinde de aynı yöntemle karşı karşıyayız. Ayrıca hırsızlık olduğu ortaya çıktığında, hırsızın sadece bir bal üreticisinin emeğini çalmakla kalmadığı birçok üreticinin arılarını çaldığı sonunda ortaya çıkıyor” ifadelerini kullanıyor.

Son hırsızın Meşe ve Ortakışla bölgelerinde faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 60 oğul çaldığı ancak bir vatandaş tarafından fark edildiği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et