60’ında hamile kalan ve ikiz doğuran Haristula bugün 83’ünde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

60’ında hamile kalan ve ikiz doğuran Haristula bugün 83’ünde

60’ında hamile kalan ve ikiz doğuran Haristula bugün 83’ünde

Bundan 23 yıl önce 60’ında dünyaya ikiz erkek çocuğu getiren Haristula adlı Yunan kadın yerel basın başta olmak üzere yabancı basının da büyük ilgisini çekmişti.

Rodos adasının Arhangelo köyünden Haristula Karioti, bugün için 23 yaşında olan oğulları Nikolas ve Angelos’u tüp bebek sayesinde 60 yaşında dünyaya getirdi.

23 yıl sonra “Rodiaki” gazetesine konuşan bugün için 83’ünde olan Karioti, başından geçenleri bazen hüzünlenerek bazen de sevinçle anlattı.

20 yıl evliliğin ardından çocuk sahibi olabilmek için Atina’dan Selanik’e gitmedik doktor bırakmadıklarını anlatan kadın, doktorların kendisine yaşının ilerlediğini ve çocuk yapmak yerine hayatını yaşamasını tavsiye etmesine rağmen çocuk yapmayı kafasına taktığını belirtiyor.

En son Atina’da ki doktorun kendisine jinekolojik açıdan hiçbir sorunu olmadığını ve çiftliğe borçlu olduğu sağlık durumunun çok iyi olduğunu söylediği ve “Devam ediyoruz, hamile kalmanın yolu var” dediğini anlatıyor.

İlk olarak üçüz çocuğa hamile kalan kadın sevinçten dört köşe olduğunu anlatırken, daha sonra çocuklardan birini aldırmak zorunda kaldığını dile getiriyor.

Çocukları doğurduktan sonra basının büyük ilgi odağı olduğunu, BBC’den Alman medyasına kadar birçok ünlü gazetecinin kendisini ziyaret ettiğini anlatan Karioti, Azınlıkça’nın aktardığına göre kendisinden “mucize kadın” diye bahsedildiğini anlatıyor.

Ancak doğumdan sonra köyündeki dedikoduların kendisini bir hayli üzdüğünü anlatan Karioti “Neden doğurdu ki, bu çocukları bu yaşta nasıl büyütecek” gibi lafların yanı sıra gazetecilerden çok para aldıkları yönündeki söylentilerin kendilerini yıprattığını ifade ediyor.

Olayın Yunanistan geneli gündem olmasıyla birçok vatandaşın kendilerine sevgi ve alaka gösterdiğini, mektuplar yazdığını anlatan 60’ında anne olan kadın, birçok ünlü aktörün de kendilerini ziyaret etmesinin kendileri açısından o yıllarda büyük moral olduğunu anlatıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.