Batı Trakya’ya yeni sıcak dalgası ve Afrika’dan toz geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’ya yeni sıcak dalgası ve Afrika’dan toz geliyor

Batı Trakya’ya yeni sıcak dalgası ve Afrika’dan toz geliyor

Afrika’dan önümüzdeki günlerde gelecek toz bulutlarıyla birlikte Yunanistan’da sıcaklıklar artmaya devam edecek.

Perşembe gününden itibaren Yunanistan yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek ve ülkenin birçok bölgesinde termometreler 40 derecenin üstünü görecek. Başkent Atina’nın da içinde yer aldığı Attiki Eyaleti başta olmak üzere Viotis, Arkadia, Argolida, Lakonia ve Rodos adası 40 derecenin üzerinde sıcaklık görecek bölgeler olacak.

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde ise Temmuz ayının son günü sıcaklıkların 34 dereceye ulaşması beklenirken, Azınlıkça’nın aktardığına göre Ağustos ayının ilk günü olan Perşembe günü de sıcaklıkların aynı seviyelerde devam etmesi bekleniyor. Ancak öğle saatlerine doğru yağış ihtimali bulunuyor. Ulusal Meteoroloji Servisi (EMY) Perşembeden Cumartesi gününe kadar her gün az süreli de olsa Gümülcine için yağmur tahmininde bulunuyor. Hafta sonuna kadar en düşük sıcaklık 21 derece olması beklenirken, en yüksek sıcaklık her gün 32 ile 34 derece arası seyredecek.

İskeçe için ise bugünden itibaren Pazar gününe kadar her gün sabah-öğle arası yağmur öngörülüyor. Sıcaklıkların Cumartesi gününe kadar her gün 31 dereceye kadar ulaşacağı İskeçe’de, Pazar günü 30 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) ise diğer iki şehre kıyasla daha sıcak bir hafta bekleniyor. Ağustos ayının ilk günü Dedeağaç’a termometreler 36 dereceyi gösterecek. Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri öğle 12.00 üzeri kısa süreli yağmur ihtimali bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.