Kimlerin çocuk paralarını iade etmesi gerekiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kimlerin çocuk paralarını iade etmesi gerekiyor?

Kimlerin çocuk paralarını iade etmesi gerekiyor?

2019 yılı çocuk paralarının üçüncü taksitinin geçen hafta hak sahiplerine ödenmesiyle birlikte vatandaşların belirli bir bölümünün paraları iade etmesi gerektiği ortaya çıktı.

Geçen yıl çocuk parası alan çok sayıda vergi mükellefi bu son ödemede hesaplarına para yatmadığını gördü. Zira son ödemeler, 2018 yılı gelirleri için gelir vergisi beyanları yapıldıktan sonra ödendi ve çok sayıda vatandaşın 2018 yılındaki gelirinin 2017’ye kıyasla arttığı ortaya çıktı.

Bu şekilde, hak etmediği halde çocuk parasının ilk iki veya üç taksitini alan vatandaşların paraları OPEKA’ya iade etmeleri gerekiyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre paranın GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477 numaralı IBAN hesabına ad soyadı, AFM ve ikamet edilen il yazılarak iade edilebileceği ifade edildi.

Ayrıca iade makbuzunun “Δ/νση Οικογενειακών Επιδομάτων, Πατησίων 30, Τ.Κ 101-70 Αθήνα” adresine mektupla veya “210 5200052” numaralı faksa veya oikogeneiaka@opeka.gr email adresine gönderilmesi gerektiği kaydediliyor.

Bir önceki yıla kıyasla daha az çocuk parası alması gereken ve ilk iki taksitte daha fazla para alan vatandaşların ise bir şey yapmalarına gerek yok, çünkü fazladan ödenen paralar bir sonraki taksitlerle ödeştirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.