Batı Trakya Afrika domuz vebasına karşı korumasız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika domuz vebasına karşı korumasız

Batı Trakya Afrika domuz vebasına karşı korumasız

Bulgaristan’da patlak veren Afrika domuz vebası sonrası Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaletindeki endişeler günden güne artıyor.

Öte yandan hastalığın Romanya’ya da sıçradığı ve ülke geneli 416 noktada Afrika domuz vebasına rastlandığı kaydedildi.

Her ne kadar şimdilik vakalar Yunan-Bulgar sınırlarından oldukça uzak noktalarda görülse de, geçmişte gerek Türkiye gerekse de Bulgaristan’daki hayvan hastalıklarının Yunanistan’a giriş noktası sayılan kuzey Evros bölgesinde tedirginlik hakim.

Azınlıkça’nın Ethnos gazetesinden aktardığı habere göre Kumçiftliği (Orestiada) Veterinerlik Dairesi Müdürü Kostas Dadusis, denetimlerin arttığını ve Ormenio sınır kapısındaki görevlilerin de Bulgaristan’dan gelen yolcuların bagajlarını daha sıkı denetlemeleri konusunda uyarıldığını belirtiyor.

Personel sıkıntısına dikkat çeken Dadusis, gazeteye yaptığı açıklamada “Kuzey Evros’ta 5 bin büyükbaş hayvan, 35 bin küçükbaş hayvan ve 10 bin domuz var ve biz sadece iki veterineriz. Bu rakam ihtiyaçları karşılamaya yeterli değil” diyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Afrika domuz vebasının en son Yunanistan ve Avrupa topraklarında yaklaşık 30 yıl önce görüldüğü ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.