Batı Trakya’yı adeta zehirli ilaç kutuları çöplüğü yaptık! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’yı adeta zehirli ilaç kutuları çöplüğü yaptık!

Batı Trakya’yı adeta zehirli ilaç kutuları çöplüğü yaptık!

Batı Trakya’da tarım ilacı ambalajları ve ilaç kutuları kontrolsüz ve yasadışı çöplüklerin oluşmasına sebebiyet veriyor.

Çok sayıda bilinçsiz çiftçi kullandığı tarım ilaçlarının ambalajlarını uluorta atmayı tercih ederken, başta tarım dernekleri ve belediyeler olmak üzere bu konuda hiçbir inisiyatifin alınmaması ortaya nahoş görüntülerin çıkmasına yol açıyor.

Azınlıkça’nın Hronos gazetesinden aktardığı fotoğraflardan tarım ilacı ambalajlarından oluşan çöplükler görülüyor. Bunlardan biri İmaret (İmeros) köyü yakınlarındayen, diğeri ise koruma altındaki bölge sayılan Kocaçay (Lisos) bölgesinde.

Batı Trakya’yı adeta zehirli ilaç kutuları çöplüğü yaptık!

Rodop ilinde sadece Gümülcine Belediyesi’nin boş tarım ilacı ambalajlarını toplama konusunda bir şirketle anlaşma sağlandığı biliniyor. Diğer belediyeler ise şimdilik sadece bu ambalajları Gümülcine’ye taşımakla yetiniyor. Sadece geçtiğimiz günlerde yaklaşık 7 ton tarım ilacı kutusu toplandığı kaydediliyor.

Tarım bölgelerinde bu ilaç ambalajlarını atmak için bulunan özel çöp bidonlarının çoğu kez boşaltılmadığı ve boş kutularla dolup taştığı belirtilirken, biriken ve bidonun dışına sarkan kutular ise çoğu kez ya gömülüyor ya da yakılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.