Erdoğan: Miçotakis’in hamlelerini bekliyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan: Miçotakis’in hamlelerini bekliyoruz

Erdoğan: Miçotakis’in hamlelerini bekliyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Türk-Yunan ilişkilerinin Yunanistan’da yeni göreve gelen Miçotakis hükümetinin tutumuna bağlı olacağını ifade etti.

Bölgede yeni gelişmelerin yaşandığına ve bu yeni gelişmenin Yunanistan’daki seçimlerin olduğuna değinen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Miçotakis yönetiminin nasıl bir durum ortaya koyacağı, nasıl bir gelişme Yunanistan’da olacağı… Yaptığımız görüşmeye baktığımızda birbirimize karşı güzel ifadeler kullandık. Temennim odur ki kendileri de bu ifadelerine sadık, sahip olmak suretiyle adımlar atarsa, Yunanistan-Türkiye arasındaki ilişkileri süratle daha iyi bir konuma taşırız. Bu konuda görevlendirmeler yaptık. Bu görevlendirmelerle birlikte karşılıklı olarak görüşmeler yapılacak. Yeni dönemde Yunanistan bizden ne istiyor? Biz Yunanistan’dan ne istiyoruz? Bunları heyetlerimiz, arkadaşlarımız görüşecekler. Buna göre adımlarımızı atacağız.” diye konuştu.

Bir soru üzerine Erdoğan, Yavuz ve Barbaros gemilerinin Doğu Akdeniz’de bulunduğunu hatırlatarak “Burada bütün deniz ve hava kuvvetlerimizle bu adımı atıyoruz. İHA’larımız gerek insansız, gerek silahlı, onlar sürekli bölgede uçuyor, uçmaya hazır konumda. Onun için de çok fazla burada koparılan kıyametler, bizi ilgilendirmiyor. Biz şu anda işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.