Baba katili mahkeme önünde alkışlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Baba katili mahkeme önünde alkışlandı

Baba katili mahkeme önünde alkışlandı

Yunanistan’ın Zakinthos adasında babasını öldüren 27 yaşındaki katilin yargılandığı dava dün başladı.

2018 yılında babasını av silahıyla öldürmekle suçlanan genç baba katili, duruşma öncesi mahkemeye sevk edilirken yakınları tarafından adliye önünde alkışlandı.

Patra’daki duruşma öncesi yakınlarının “sen kahramansın” diye ilginç bir şekilde destek verdiği 27 yaşındaki katil savunmasında “Onu ben değil haksızlık karşısındaki öfke öldürdü. Bana yaşattıklarıyla oluşan acı ve öfke beni babamı öldürmeye zorladı” derken küçük kardeşlerini kendisinin yaşadığı çileden kurtarmak için babasını öldürdüğünü söyledi.

Katil “Onu öldürmek istemiyordum. Ancak dayak yemediğimiz, annemin yerde sürüklenmediği, ağzımızdan ve burnumuzdan kan gelmediği gün yoktu. O baba değil, caniydi. Hiç kimseyle ilgilenmiyordu” ifadeleriyle özür diledi.

Yaşadığı en büyük rezilliği ise “Bir sabah üzerimdeki elbiseleri yırtıp bana dilencilik yaptırdı. Diğer çocuklar oyun oynuyordu ve beni dilencilik yaparken seyrediyordu. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım” ifadeleriyle anlattı.

Kız kardeşine tecavüz edeceğini söylediğini, kız kardeşini ona götürmemesi durumunda herkesi öldüreceğini de söylediğini dile getiren baba katili “Bunu duyduktan sonra gözüm döndü ve ne olduysa oldu, beni bu noktaya babam getirdi” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.