İskeçe’de 9 aydır kimseye sürücü ehliyeti vermiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de 9 aydır kimseye sürücü ehliyeti vermiyorlar

İskeçe’de 9 aydır kimseye sürücü ehliyeti vermiyorlar

Yunanistan’ın birçok bölgesinde sürücü ehliyeti sınavları uzun bir süre sonra yeniden yapılmaya başlarken, İskeçe (Xanthi) bu bölgeler arasında yer almıyor.

2018 yılı Ekim ayından bu yana, yani yaklaşık 9 aydır İskeçe’de tek bir kişi sürücü ehliyeti alabilmiş değil. Azınlıkça’nın yerel Empros gazetesinden aktardığı bilgilere göre sürücü ehliyeti alabilmek için sırada bekleyen sürücü adaylarının sayısı 2 bin 500’ü aşmış durumda.

Hatırlanacağı üzere ilk olarak sürücü ehliyeti sınavını gerçekleştiren memurların protestoları nedeniyle sınavlar gerçekleştirilemiyordu. Akabinde ise yeni yasa tasarısının meclisten geçmesiyle birlikte sürücü kursu sahipleri tepkilerini dile getirmeye başlamıştı. Sürücü ehliyeti eğitimcileri yasanın “eğitimcilerin sınav sürecine katılmamasını ve sürücü adaylarının sınav sırasındaki sigorta masraflarını üstlenmesini” öngören maddeye karşı çıkıyor.

İskeçe’deki sürücü ehliyeti kursu sahipleri umutlarını yeni Yunanistan Ulaştırma Bakanına bağlamış durumda ve 10 gün içerisinde yasanın bu maddesiyle ilgili değişikliğe gidilmesini bekliyor.

Öte yandan İskeçe’de sürücü ehliyetlerini yenilemek isteyen 74 yaş üzeri vatandaşlar için sınavlar sorunsuz bir şekilde yapılmaya başlandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et