Miçotakis iltica hakkına sahip olmayanları Türkiye’ye iade edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis iltica hakkına sahip olmayanları Türkiye’ye iade edecek

Miçotakis iltica hakkına sahip olmayanları Türkiye’ye iade edecek

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Kiryakos Miçotakis Fransız L’obs’a verdiği demeçte ulusal iltica politikasını değiştireceklerini söyledi.

Fransız dergisine konuşan Miçotakis mülteci sorunuyla ilgili açıklamalarında “Göç ve mülteci sorunun idaresi sadece Yunanistan tarafından yapılamaz. Bu konuda Avrupa’nın sergilediği dayanışma yeterli değildi. Özellikle Merkez Avrupa’daki bazı ülkeler bu sorunun kendilerini değil sadece Avrupa’nın sınırını oluşturan ülkeleri ilgilendirdiğini söylüyor. Avrupa sınır polisi kurumunun geliştirilmesi için Avrupa Komisyonu’nun girişimlerini destekliyoruz ve Avrupa’nın desteğine ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dublin Sözleşmesi’nin reforme edilmeye ve AB üyesi ülkelerin iltica politikalarının uyumlu hale getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yunan Başbakan Ahval’in haberine göre “Ancak bunun derhal hayata geçirilmesi mümkün olmadığı için biz iltica hakkı tanınması konusundaki milli politikamızı derhal değiştireceğiz ve süreci sadeleştireceğiz. Bu şekilde süreç daha hızlı işleyecek ve daha etkin olacak. Böylece iltica hakkına sahip olanlar Yunanistan’da kalmaya devam edecek, ancak bu hakka sahip olmayanlar ise AB-Türkiye anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye iade edilecekler” şeklinde konuştu.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et