Batı Trakyalı Mümin: Çiftçiler doğal afet zararı için bile gerekli tazminatı alamıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Mümin: Çiftçiler doğal afet zararı için bile gerekli tazminatı alamıyor

Batı Trakyalı Mümin: Çiftçiler doğal afet zararı için bile gerekli tazminatı alamıyor

ERT Komotini radyosundan Maria Nikolau mikrofonu etrafına toplanan yaşlı pamuk üreticilerine bilgilerini aktaran ziraat mühendisliği öğrencisi olan Mümin Yurtçu Hüseyin’e uzattı.

Yahyabeyli bölgesinden olan genç ziraat mühendisi öğrencisi 2014 yılında Dimokritos Üniversitesi Kumçifliği (Orestiada) Tarımsal Kalkınma Fakültesi’ni kazanmış. Tercihinden pişman olmadığını söyleyen Mümin Yurtçu Hüseyin çiftçi bir aileden geliyor, toprağı ve tarlayı iyi biliyor ancak bu alanda uzmanlaşarak üretimin daha da artmasını sağlayabilmek amacıyla başta köylülerine daha sonra da bütün çiftçilere gereken yardımı sunmak istiyor. “Çiftçilere bilimsel olarak yardım etmek istedim, yanlarında olmak istedim” diyen genç öğrenci Azınlıkça’nın aktardığına göre “Çiftçileri en çok zorlayan konu devlet yardımının eksikliği. Haklarında kesintiler var, hatta doğal afetlerin yol açtığı zararlar için bile gerektiği gibi tazminat alamıyorlar. Bunun sonucunda da birçok sorunla karşılaşıyorlar” diyor.

Batı Trakyalı Mümin: Çiftçiler doğal afet zararı için bile gerekli tazminatı alamıyor

Kumçiftliği’nin küçük ve güzel bir kasaba olduğunu anlatan Mümin Yurtçu Hüseyin “Hocalarımız yanımızda, kasaba küçük, okul küçük ve bu nedenle herkes birbirine daha yakın. Hocalarımızı sadece amfide görmüyoruz, ihtiyaç hasıl olunca gidip kapılarını çalıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Hedefinin iyi bir ziraat mühendisi olmak olduğunu anlatan Batı Trakyalı genç “İyi bir ziraat mühendisi olup memleketime, çiftçilerimize ve bölgemdeki pamuk üreticilerine iyi hizmetler sunmak istiyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et