Bursa’ya göç etmişlerdi, atalarının memleketi Selanik’e geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bursa’ya göç etmişlerdi, atalarının memleketi Selanik’e geldi

4862a317 9052 4855 b438 af38a6e1aa5b 1

Türkiye’de Bursaspor futbol kulübünün altyapısında teknik direktörlük görevi yapan Mesut Aldanmaz, dedelerin memleketi olan Selanik’i ziyaret etti.

Ahval’in aktardığına göre Ethnos gazetesinin Selanik’te karşılaştığı Aldanmaz, “Dedem Hüsmen Selanikliydi. Burada doğdu ve büyüdü. Aile kurmayı başarmıştı ve Balkan Savaşları başladığında Bursa’ya göç etmiş” diyor.

Her zaman Selanik’i ziyaret etmek istediğini söyleyen Bursalı spor adamı Ethnos gazetesine yaptığı açıklamalarda “İlk kez Selanik’e geliyorum. Dostum biliyor musun midemde bir ağırlık hissediyorum. Bir kişinin tarihi gözleri önüne serildiğinde hissettiği gibi hissediyorum. Çok yorgun olmama rağmen Selanik’i bu geceden itibaren gezmeyi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Dedesi Hüsmen’in kendilerine her zaman Selanik hakkında hikayeler anlattığını dile getiren Mesut Aldanmaz, Yunanistan’ı sıkça ziyaret ettiğini ve genellikle Kavala’ya ve ninesinin memleketi olan Gümülcine’ye gittiğini kaydederek “Çok ortak adetimiz var. Evde Yunanca müzik de dinliyoruz. Çok hoşuma gidiyor” sözleriyle açıklamalarını tamamladı. (Ahval)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.