Nusret Mikonos’ta neden kapatma cezası aldıklarını açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nusret Mikonos’ta neden kapatma cezası aldıklarını açıkladı

Nusret Mikonos’ta neden kapatma cezası aldıklarını açıkladı

“Salt Bae” lakaplı Nusret Gökçe Yunanistan’ın meşhur Mykonos Adası’ndaki yeni lokantasında fiş kesilmediği için maliye tarafından aldığı kapatma cezası sonrası ilk kez konuştu.

Nusret’in Mikonos’daki lokantasını denetleyen Yunan maliye memurlarının restoranda 25 bin 800 euro değerinde 34 adet fiş kesilmediğini tespit etmiş ve Ahval’in haberine göre lokantaya 48 saat kapatma cezası vermişti.

Konu hakkında Yunanistan’ın “Proto Thema” gazetesine demeç veren Gökçe “fiş meselesinin teknik hatadan kaynaklandığını” ifade ederken “tüm dikkatler üzerindeyken mekan sorumlularının vergi kaçırma niyetinde olmadığını” belirtti.

Kasayı idare eden personel ile fiş kesme sistemini sağlayan şirket arasındaki kötü anlaşma sonrası fiş meselesinin ortaya çıktığını dile getiren Nusret, her halükarda bunun “kendi kalesine gol atmak” olduğunu kabul etti.

“Mykonos’a neden lokanta açtığına” dair soruya ise “Her şeyden önce biz komşuyuz. Ayrıca Mykonos turist dolu, güçlü bir havası var ve çekici bir destinasyon. Herkes eskiden en gözde turistik destinasyonların İbiza ve Saint-Tropez olduğunu ancak son yıllarda bir numaranın Mykonos olduğunu biliyor. Buraya gelmemin ana nedeni budur” şeklinde yanıt verdi.

Meşhur Yunan adasına ilk kez bundan 2 yıl önce gittiğini anlatan Nusret “O zaman Antonis Remos ile tanışmıştık. İlk izlenimim hizmet alanındaki kalite oldu. Daha sonra buradaki insanlar beni kibarlıklarıyla, fantastik lezzetleriyle ve güzel kadınlarıyla kazandı. Bir insan daha ne isteyebilir ki?” ifadelerini kullandı.

Ucuz fiyatlarıyla tanınmayan Nusret’in Mykonos’daki pahalılığa vurgu yapması da dikkat çekerken, ada hakkında “Aşırı derecede pahalı ve bunun düzeltilmesi için bir şeyler yapılmalı. İnsanlar adadan öfkeli bir şekilde ayrılıyor, bunun sebebi iyi zaman geçirmedikleri için değil, çok para harcadıkları için. Adanın pahalı olduğu artık bir sır değil, herkes tarafından biliniyor. Ben, insanların mekanıma gelip kaliteye oranla ‘çok para harcadık’ demelerini istemiyorum. Dudaklarında tebessümle ayrılmalarını istiyorum. Zaten buraya para kazanmak için değil, prestij kazanmak ve beni her yerde takip eden insanlara teşekkür etmek için geldim” diyor.

Gökçe’nin Mykonos’daki lokantasındaki fiyatların da pek ucuz olduğu söylenemez. Nusr-et Burger 45 euro’dan satılırken, 300 gramlık Rib eye 120 euro’ya, bazı pirzolalar ise 300 euro’dan başlayıp kilosuna göre 500 euro’ya kadar ulaşıyor. Bir bardak biranın fiyatı ise 10 euro.

Son olarak Türk-Yunan ilişkilerine de değinen Nusret Gökçe “Şu anda bizi birleştiren şeyler, geçmişte bizi ayıranlardan daha fazla. Ben iki halk arasında olumsuz bir şeyler olduğunu hiçbir aman hissetmedim. Bizi herkes seviyor ve bunu görüyorsunuz. Mekanımız sürekli dolu ve çok sayıda Yunan müşterimiz de var” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

Nusret’in Mikonos’daki restoranına kapatma cezası

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et