Zeybek SYRIZA’nın kendi imamlarını atadığını yine sakladı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zeybek SYRIZA’nın kendi imamlarını atadığını yine sakladı!

Zeybek SYRIZA’nın kendi imamlarını atadığını yine sakladı!

Gençlere yol vermek yerine SYRIZA’dan bir dönem daha milletvekili olmak istediğini açıklayan Hüseyin Zeybek ND iktidarı döneminde başlatılan ve 240 imam diye de bilinen Batı Trakya’da devletin kendi istediği imam atamalarına SYRIZA hükümeti boyunca aynen devam ettiklerini yaptığı açıklamada yine sakladı.

Hatırlanacağı üzere SYRIZA’nın kendi imamlarını atadığını Milletvekili Mustafa Mustafa da itiraf etmek zorunda kalmış ve atadıkları imamların  “parti askerleri” olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı.

İşte Zeybek’in 240 imam diye bilinen imam atamalarını ve yeni yasayla devletin müftülükleri kendi devlet ofisine çevirdiğini ve ayrıca Türkçe ve din derslerini azalttıklarını ve aylarca azınlık öğrencilerinin boykot yaptığını yazmayarak sakladığı açıklaması:

“Değerli dostlar, Siriza hükümeti son dört yılda çok ağır ekonomik şartlar altında ülke yönetimini devraldı.

Yıllarca ülkenin yanlış ve hatalı yönetilmesinden dolayı ülke borç batağına ve memorandumlara (mnimonia) sürüklenmiştir, sosyal devleti yok olan işsizliğin tavan yaptığı, fakirleşen ve itibarını kaybeden adeta enkaza dönüştürülmüş bir ülkeyi devraldık.

Bu süreçte zor kararlar almak zorunda kaldık amaç bir an önce memorandumların kıskacından kurtulmak, alt tabakaları desteklemek ve halkın çıkarları doğrultusunda ülkeyi bu çıkmazdan kurtarmaktı.

Ağustos 2018’de bunu başarabildik ve bize dayatılan ağır ekonomik paketten (memorandum) nihayet kurtulabildik.

Bu süreçte yok olan sosyal devletten en çok etkilenen gelir seviyesi düşük olan halkımızı desteklemeye çalıştık, sigortasız vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlandı, emekli maaşı alanlara onüçüncü maaş yeniden verildi ve maaşlardaki kesintiler son buldu.

Bunun yanısıra sağlık ve eğitim alanlarında yeni personel alımı, dar gelirlilere kira yardımı, asgari ücretin 650 Euro’ya çıkarılması, toplu iş sözleşmelerinin yeniden uygulamaya geçirilmesi, vergi ve sigorta borçları olan esnaf ve orta ölçekli işletmelere 120 taksit olanağı tanınması, konut kredisi ile ev sahibi olan vatandaşlarımıza ödeme kolaylıklarının tanınması, çiftçilerin ve emekçilerin desteklenmesi hükümet olarak sadece yaptıklarımızın bir kısmıdır.

Gariptir ki ülkeyi batıranlar ve bu hale getirenler halkımızdan bu yapılanları unutmalarını istemektedirler. Sevindirici olan şu ki şu anda ülke asla dört yıl önceki durumda değil kendi ayakları üzerinde durabilmekte ve ekonomik kalkınmayı getirecek hamleyi yapmaya hazır bir durumdadır.

En büyük sorunumuz olan işsizlikle mücadelemizin %27’den  %18’e gerilemesi bizim için umut vericidir.

Azınlık konularında da önemli adımlar  atılmıştır, özellikle  azınlık eğitiminde ve vakıflarda da, vakıf yönetimlerinin bir yıl içerisinde seçimle iş başına gelme sürecine girilmiştir.

Değerli dostlar şu anda çok kritik bir sürece girmiş bulunmaktayız, bizim politikalarımızın ekseninde her zaman halkımızın çıkarları ön planda olmuştur, sosyal adaleti ve sosyal devleti herkes için amaçlıyoruz.

Değerli dostlar

Tekrar oylarınıza talibim, ilkeli seviyeli dürüst bir temsil için haksızlığa karşı, zayıfların yanında çoğunluğun çıkarları için adaletli yarınlar için gelin hep birlikte bu mücadeleyi verelim.

Ülkeyi beceriksizce yönetenlere ve bu durumlara gelmemize neden olan güçlere yeniden gereken dersi sandıkta verelim.

Geleceğimizi çalamazlar, oylarımız sirizaya, oylarımız aydınlık yarınlara.

Saygılarımla
Hüseyin Zeybek”

Milletvekili Mustafa sert konuştu: ‘Kuran kursu vermiyorlar, parti askeriler!’

İktidardaki SYRIZA hükümetinin Rodop ili Milletvekili Mustafa Mustafa kendi hükümetinin Dinişleri Bakanlığı’na bağlı Batı Trakya’daki İslam dini öğreticileri (ierodidaskalos) hakkında sert konuşarak, “camilerde Kuran kursu vermediklerini ve parti askeri olmak için oluşturulduklarını” öne sürmüştü.

SYRIZA partisi milletvekili Mustafa Mustafa parlamentoda Ağustos ayı başlarında yaptığı konuşmasında SYRIZA hükümetinin Batı Trakya’daki İslamı temsil eden müftülüklerin seviyesini düşürerek Dinişleri Genel Sekreterinin “şubesi” haline getirmenin yolunu açan yasal düzenlemenin 4. paragrafında yer alan din öğreticileri (ierodidaskalos) konusuna değinmişti. 

Milletvekili Mustafa “Din öğreticileri (ierodidaskalos) kurumu faydasız ve gereksizdir. Bu kurum parti askerleri yaratmak, azınlığı dindarlaştırma çerçevesinde bölgede inanları el altından yönetmeye yarayacak bir din adamları kurulu olarak oluşturulmuştur. Somut ve olumlu icraatları yoktur, bunu yapamamaktadırlar da çünkü birçoğu ilkokul mezunudur, başka çevreler tarafından verilen Kur’an kursları gibi başka olumlu icraatları da yoktur” ifadelerini kullanmıştı. İşte o konuşma:

İLGİLİ HABERLER:

Mustafa, Zeybek ve Karayusuf’tan oy hamlesi: SYRIZA Batı Trakya’da kendi imamlarını atıyor
Mustafa, Zeybek ve Karayusuf’tan oy hamlesi: SYRIZA Batı Trakya’da kendi imamlarını atıyor

09142018 08a
Mustafa Mustafa: Şeriat tamamen kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz!

İlhan Ahmet: Müftülük kararnamesi kabul edilemez! 3 yıldır din özgürlüğüne akıl almaz müdahale var
İlhan Ahmet: Müftülük kararnamesi kabul edilemez! 3 yıldır din özgürlüğüne akıl almaz müdahale var

Ne Mete ne Şinik! Milletvekili Zeybek müftü seçimi istiyor
Ne Mete ne Şinik! Milletvekili Zeybek müftü seçimi istiyor

Azınlık milletvekilleri müftülük kararnamesine ‘PES’ demişler
Azınlık milletvekilleri müftülük kararnamesine ‘PES’ demişler

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et