İlhan Ahmet’in KİNAL’ında deprem! Ayrılan ayrılana! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlhan Ahmet’in KİNAL’ında deprem! Ayrılan ayrılana!

İlhan Ahmet’in KİNAL’ında deprem! Ayrılan ayrılana!

PASOK’un bozguna uğramasının ardından isim değiştirerek siyasi hayatını sürdüren KİNAL Partisi’nde genel başkan Fofi Gennimata ile eski PASOK Genel Başkanı Evangelos Venizelos arasındaki anlaşmazlık beraberinde de istifaları getirdi.

Parti lideri Gennimata, kontenjan (epikratias) milletvekillerinin seçildiği listenin başına Evangelos Venizelos’u değil de Yorgos Kaminis’i koyma kararı, Venizelos’un partide siyasi kriz yaratmasına yol açtı. Azınlıkça’nın aktardığına göre Venizelos’un “ya liste başı olurum ya da hiçbir şey” diye Gennimata’ya rest çektiği belirtilirken, bu gelişmeler doğrultusunda partiden ayrılma kararı aldığı belirtiliyor.

Yaşanan kriz sonrası KİNAL Partisi’nde geçmişte Evros’ta milletvekilliği de yapmış olan Yorgos Dolios, Sofia Theologitou ve Manos Epitropakis gibi isimlerin de partiden ayrılmasına ve önümüzdeki erken genel seçimlerde adaylıklarını çekmesine yol açtı. Çok sayıda üst düzey kurmayın ise Salı ve Çarşamba günleri yapılacak parlamento grubu, siyasi konsey ve merkez komite toplantılarını beklediği belirtiliyor.

Her ne kadar 26 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu seçimlerini KINAL üçüncü sırada tamamlasa da, 2014 seçimlerine kıyasla yaşanan oy kaybı parti içinde uyarı olarak algılanmıştı. Gennimata-Venizelos kavgası sonrası KİNAL’da çatlağın büyüyeceği ve 7 Temmuz’daki erken genel seçimlerde partiye büyük oy kaybettireceği endişeleri de hakim.

Son olarak Fofi Gennimata kontenjan milletvekili listesinin ikinci sırasından ise DİMAR’dan gelme Theodoros Margaritis’i aday gösterecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.