Daha fazla oy kaybetmekten korktular: Seçimi kaybeden SYRIZA cami açılışını iptal etti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Daha fazla oy kaybetmekten korktular: Seçimi kaybeden SYRIZA cami açılışını iptal etti!

Daha fazla oy kaybetmekten korktular: Seçimi kaybeden SYRIZA cami açılışını iptal etti!

SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aldığı ağır yenilgi, Atina’ya inşa edilen cami için düzenlenecek açılış töreninin iptaline yol açtı.

Azınlıkça’nın “Eleftheros Typos” gazetesinden aktardığı habere göre Atina’daki cami geçen hafta Yunanistan’ın başkentinde yaşayan binlerce Müslümana kapısını açmaya hazırlanıyordu.

Başbakanlık, seçimler öncesi açılış töreni kararını almış ve yapılacak açılışa Başbakan Aleksis Tsipras’ın da katılması bekleniyordu. SYRIZA iktidarı, Yunanistan’ın dinî haklara saygı gösterdiği mesajını yurtdışına vermek istiyordu. Ne var ki, gazetenin haberine göre, 26 Mayıs tarihindeki AP seçimlerindeki hezimet, caminin açılışının SYRIZA’ya daha fazla oy kaybettirebileceği korkusuna yol açınca tören iptal edildi. Çünkü Yunan toplumunun bir bölümünün Atina’daki camiye karşı çıktığı biliniyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre şehirdeki Müslümanların ibadet yapmaları için hazır halde bulunan Atina camisinin ne zaman hizmete sunulacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.