Mustafa Çolak’tan DEB Başkanı atanan Asafoğlu’na eleştiri: Azınlık emekçi insanının Asafoğlu’nun hizmet ettiği çıkarlarla alakası yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafa Çolak’tan DEB Başkanı atanan Asafoğlu’na eleştiri: Azınlık emekçi insanının Asafoğlu’nun hizmet ettiği çıkarlarla alakası yok

Mustafa Çolak’tan DEB Başkanı atanan Asafoğlu’na eleştiri: Azınlık emekçi insanının Asafoğlu’nun hizmet ettiği çıkarlarla alakası yok

Gümülcineli gazeteci/yazar ve ANTARSYA’nın Avrupa Parlamentosu adayı Mustafa Çolak, DEB Partisi Genel Başkanı atanan Çiğdem Asafoğlu’nun açıklamalarını eleştirdi.

Asafoğlu’nun bir önceki AP seçimlerine mukayese edildiğinde oyu azalan DEB Partisi’nin seçimlerde elde ettiği sonuçlar sonrası Yunan OPEN televizyon kanalına yaptığı “DEB Türk partisidir, ancak Yunan devletinin resmi bir partisidir. Kendimi Türk hissediyorum. Vatanım Yunanistan, anavatanım Türkiye. Bayrağım Yunan bayrağı, ana bayrağım Türk bayrağı. Yunanistan’da, milli ve dinî bir azınlığa mensubum” açıklamalarına Mustafa Çolak’tan eleştiri geldi.

Çolak kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bazı ‘hakçı’ arkadaşlar beni sayın Asafoğlu’nun açıklamalarıyla bunalttığı için şunu söylemek isterim: Hiçbir vatanı olmayan ve tek bayrağı çekiç ve oraklı kırmızı bayrak olan benim ve azınlığın günlük emekçi insanlarının (Asafoğlu’nun) kendisiyle ve hizmet ettiği vatanlar ve çıkarlarla HİÇBİR alakası yoktur” ifadelerini kullanırken açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz, Yunanistan (derin) devletinin politikalarına ve Solun çaresizlik ve ulus merkezciliğine tepki olarak gidip onlara (DEB’e) oy veren emekçileri yanımıza çekebilmek için tahkimattan mücadele edeceğiz.

DEB’in anavatan ve bayraklarla ilgili tahrik edici açıklamalarıyla TÜRK azınlığı değersizleştirmekten ve faşist ve gizli güç odaklarının hedefi haline getirmekten başka TÜRK azınlığa sunabileceği hiçbir umut ışığı yoktur”

Gazeteci Mustafa Çolak’ın açıklamalarının Yunancası şu şekilde:

“Επειδή κάποιοι “δικαιωματικοί” φίλοι μάς έχουν ζαλίσει με τις δηλώσεις της κ. Ασάφογλου, θέλω να δηλώσω πως εγώ -που δεν έχω καμία πατρίδα και η μόνη σημαία που έχω είναι η κόκκινη με το σφυροδρέπανο- και πολλοί άλλοι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου της μειονότητας δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ σχέση μαζί της και τις πατρίδες και συμφέροντα που υπηρετεί.

Εμείς θα παλεύουμε από το μετερίζι μας να πάρουμε μαζί μας τον κόσμο της εργασίας που ως αντίδραση στις πολιτικές του (βαθέους) κράτους της Ελλάδας και την αμηχανία και τον εθνοκεντρισμό της Αριστεράς πήγε και τους ψήφισε.

Το ΚΙΕΦ δεν έχει να προσφέρει τίποτα ελπιδοφόρο για την ΤΟΥΡΚΙΚΗ μειονότητα, παρά να την υποβιβάζει και να την κάνει στόχο φασιστών και παρακρατικών με τις προκλητικές δηλώσεις περί μητέρων πατρίδων και σημαιών”

İLGİLİ HABER

DEB’in oyları yüzde 6 düştü! Milletvekili seçimine neden katılmıyorlar? İşte karşılaştırmalı oy oranları

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et