El yakan ücretler geliyor: Yunanistan’da banka ATM’si için önemli değişiklik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

El yakan ücretler geliyor: Yunanistan’da banka ATM’si için önemli değişiklik

El yakan ücretler geliyor: Yunanistan’da banka ATM’si için önemli değişiklik

Yunanistan’da banka kartının verildiği banka dışındaki bir başka bankanın ATM’sinden para çekenleri Temmuz ayından itibaren el yakan ücretler bekliyor.

20 Temmuz 2019 tarihinden itibaren Yunanistan’da da hayata geçirilecek uygulama A bankasına ait bir banka kartıyla B bankasının ATM’sinden para çekenlerden 2 ile 3 euro arası değişen bir ücret alınacak. Azınlıkça’nın aktardığına göre bu uygulama 2018 yazından itibaren Yunanistan’da yurtdışındaki banka müşterileri için uygulanıyordu.

Ancak Yunan bankaları için de hayata geçirilecek olan komisyon, esasında mevcut ücrete %100 zam getirilmesi anlamına geliyor. Doğrudan erişim ücreti (direct access fee) adı verilen bu ücret zorunlu komisyon teşkil etmese de, Avrupa Birliği’ndeki bütün bankalar tarafından Avrupa’nın her yerinde ortak ücretlendirme öngören 2009 yılındaki mevzuat kapsamında hayata geçiriliyor.

Yunanistan dışında, kendi ülkesindeki bankalara benzer bir ücretlendirme uygulayan bir diğer ülke ise İspanya. İtalya’nın da aynı ücretlendirmeyi hayata geçirmeyi planladığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.