Önce kaçırdılar sonra Gümülcine’de esir tuttular! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Önce kaçırdılar sonra Gümülcine’de esir tuttular!

Önce kaçırdılar sonra Gümülcine’de esir tuttular!

İki Pakistanlının Gümülcine’de (Komotini) yaşadığı kabus dolu anlar, polisin müdahalesiyle son buldu.

Selanik ve Gümülcine polisi tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonla, soydaşları tarafından kaçırılan ve Gümülcine’de ormanlık alanda esir tutulan iki Pakistan göçmeni kurtarıldı. Azınlıkça’nın aktardığına göre yaşları 22 ile 30 arasında değişen dört Pakistanlı hakkında ise insan kaçırma ve şantajcılık suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Olay, kaçırılan Pakistanlılardan birinin polise müracaat etmesiyle aydınlığa kavuşturuldu. 26 Mayıs Pazar günü polise giden bir Pakistanlı, bir akrabasının soydaşları tarafından kaçırıldığı ve Gümülcine’de zorla tutulduğu konusunda ihbar ve suç duyurusunda bulundu. Kaçırılan yakılarının serbest bırakılması için kendilerinden para istendiğini ancak para vermelerine rağmen serbest bırakılmadıklarını ve kaçıranların daha fazla para istediğini anlattı.

Bunun üzerine polisle birlikte faillere tuzak kuruldu ve istenen paranın verileceği sözüyle randevu ayarlandı. Pazartesi günü Gümülcine’de kaçırdıkları Pakistanlılardan birini teslim etmek üzere önceden karalaştırılan otobüs durağına giden 23 yaşındaki iki fail, polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Kısa sürede kaçırılan ikinci şahsa da ulaşıldı.

Pakistanlıların, iki soydaşını Gümülcine’de ormanlık bir alanda esir tuttuğu tespit edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.