Son anket açıklandı: Hangi parti kaç oy alacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Son anket açıklandı: Hangi parti kaç oy alacak?

Son anket açıklandı: Hangi parti kaç oy alacak?

Yunanistan’da Alco araştırma şirketinin Open adına gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre ND ile SYRIZA arasındaki puan farkı 6,3.

 

Araştırma, siyasi partiler arasındaki oy tercihine göre partiler arasındaki sıralamanın şu şekilde oluştuğunu gösteriyor:
ND %26,4
SYRIZA %20,8
KİNAL %5
ALTIN ŞAFAK %5
KKE %4,4
POTAMİ %1,9
ANEL %1,6
EK %2,6
LAE %1,8
ELLİNİKİ LİSİ %2,5
MERA25 %1,7
PLEVSİ %1,1
DİĞER %4,2
KARARSIZLAR %12,7

Araştırmaya göre SYRIZA’nın alabileceği en düşük oy %21 en yüksek oy oranı %26,2 olarak hesaplanırken, ND Partisi’nin ise %27,1 ile %32,7 arasında oy alacağı hesaplanıyor.

SYRIZA ile ND arasındaki katı siyasi çekişmenin hiçbir partiye yaramadığını düşünenlerin oranı %37 olarak hesaplanırken, %20’si bu tartışmalardan SYRIZA’nın, %12’si ND’nin ve %18’i diğer partilerin kazançlı çıktığını düşünüyor.

Ankete katılanlar ne Aleksis Tsipras’ın ne de Kiryakos Mitsotakis’ın uyguladığı politikanın bir ailenin maddi durumunun daha fazla iyileşmesini sağladığına inanıyor.

“Avrupa Parlamentosu seçimlerini hangi parti kazanır?” sorusuna ise ankete katılanların %22’si “ND büyük farkla kazanır” yanıtını verirken, %33’ü “ND az farkla kazanır” ve %15’i “SYRIZA az farkla kazanır” yanıtını veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.