İnanması zor: 82 yaşındaki kadına 13.358 evro ceza geldi! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnanması zor: 82 yaşındaki kadına 13.358 evro ceza geldi!

nine 3

Selanik’te halk pazarında örme patik sattığı için cezaya çarptırılan 90 yaşındaki nineden sonra şimdi de 82 yaşındaki bir yaşlı kadın cezaya çarptırıldı.

Azınlıkça’nın GRTimes.gr’den aktardığı habere göre 82 yaşındaki Maria Koumptova, 34 çift örtme patik satarken yakalandığı için 13 bin 358 evro para cezasına çarptırıldı.

2014 yılında 78 yaşındayken hiçbir geliri olmadığı için Selanik’in meşhur Aristotelous Meydanı’nda örme patik satmaya karar verdiğini belirten yaşlı kadın, daha patiklerini satamadan gözaltına alınmıştı.

9 saat boyunca karakolda tutulan ve kızının anlattıklarına göre ağlayan ve hatta bayılan kadına 3.358 evro para cezası verilmişti.

Sonraki gün kızı polise gittiğinde ise kendisine yaşlı annesinin hiçbir şey ödemek zorunda kalmayacağı söylenmişti.

Ancak geçtiğimiz günlerde kızı annesi için vergi beyannamesi yapmak istediğinde, cezanın silinmek bir yana dursun, 10 bin evro faiz eklendiğini ve cezanın 13.358 evro’ya ulaştığını tespit etti.

Yaşlı kadın yetkililere seslenerek “Borcumuzu ödeyecek paramız yok, kızım da işsiz. Bu ceza silinsin, vicdanım rahat öleyim. Ne benim ne de çocuklarımın borcu kalsın” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.