Yunan polisi Evros’ta göçmen dövüp Türkiye’ye geri gönderiyor iddiası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan polisi Evros’ta göçmen dövüp Türkiye’ye geri gönderiyor iddiası

Yunan polisi Evros’ta göçmen dövüp Türkiye’ye geri gönderiyor iddiası

Son dönemde Evros (Meriç) nehri üzerinden yasa dışı şekilde Yunanistan’a geçenlerin dövülerek zorla Türkiye’ye geri göndermeleri vakalarından artış yaşanıyor.

Mültecileri döven ve zorla geri gönderen kişilerin Yunan polisi olduğu iddia ediliyor.

Yunanistan’a yasadışı şekilde geçenlere karşı “Geri itme – push-back” olarak bilinen hukuk dışı uygulamanın mağdurları son dönemde artarken dövülerek zorla Türkiye’ye geriye gönderilenler bahsekonu şiddeti uygulayanların tavırlarından Yunan polisi veya yetkilileri olduklarını anladıklarını söylüyorlar.

Öte yandan hem Yunan hem de uluslararası yasalar Yunanistan’a kaçak geçenlerin dövülerek zorla geriye gönderilmelerini yasaklıyor.

Son olarak Pakistanlı göçmenler Yunan polisinin şiddetine ve hukuk dışı uygulamasına maruz kalanlardan. Pakistanlı göçmenler Süfyan Muhammed ile Ali Bari, Yunan polisinin kendilerini döverek ve üzerlerindeki para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra tekrar Meriç Nehri üzerinden bota bindirip zorla Türkiye’ye geri gönderildiklerini söylediler.

Yunan polisi tarafından dövüldüklerini söyleyen Pakistanlı Süfyan Muhammed yasadışı şekilde Yunanistan’a geçtikten sonra aralarındaki hamile kadınların da darp edildiklerini öne sürdü.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde içlerinde hamile bir Türkiyeli gazetecinin de bulunduğu 15 kişilik bir grup Meriç Nehri’ni yasadışı şekilde geçerek Yunanistan’a giriş yapmış ancak söz konusu mülteci grubu da Yunan polisi olduğu düşünülen maskeli grup tarafından darp edildikten sonra geldikleri yerden Türkiye’ye geri gönderilmişlerdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et