Batı Trakyalı tornacı Erdem: Eğer işini sevmiyorsan yapamazsın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı tornacı Erdem: Eğer işini sevmiyorsan yapamazsın

Batı Trakyalı tornacı Erdem: Eğer işini sevmiyorsan yapamazsın

Erdem Hafız Hasan Gümülcine’de (Komotini) az sayıda kalan tornacılardan biri.

Eski tarım makinelerini yeniye dönüştüren tecrübeli tornacı, piyasada aradığı yedek parçayı bulamayanların da ilk başvurduğu kişilerden oluyor.

ERA Komotini Devlet Radyosundan Maria Nikolau’ya konuşan Edem bey, modern fabrikalarda her şeyin bilgisayar yardımıyla yapıldığını kendisinin ise eski teknikleri uyguladığını belirtiyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre 25 yıldır bu işi yapan Erdem Hafız Hasan “Vatandaş artık pahalı malzemeleri karşılayamıyor. Her şey çok pahalı. Genellikle acilen tamiri istenen tarım makineleriyle uğraşıyorum” diyor.

Batı Trakyalı tornacı Erdem: Eğer işini sevmiyorsan yapamazsın

Gençlerde tornacılık mesleğini öğrenmek isteyenlerin pek olmadığını dile getiren tecrübeli meslek erbabı “Ben 1992’de Teknik Liseyi bitirdiğimde aynı sınıfta 25 tornacıydık ancak sadece ben bu zanaat ile uğraştım. Artık kimse yetişmiyor, herkes kolaya kaçıyor. Zor bir iş olduğu için kimse de öğrenmeye gelmiyor” diyor.

İş olduğunda bu işin saati olmadığını belirten Erdem Hafız Hasan “Eğer işini sevmiyorsan yapamazsın. Sabır isteyen bir iş bu. Koca gün uğraşıp para alamadığın da oluyor” ifadeleriyle sözlerini noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.