Hasta Yunanlar doktor yerine internete başvuruyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hasta Yunanlar doktor yerine internete başvuruyor

azınlıkça

Yapılan son bir araştırma Yunanistan’da hastaların doktorla iletişiminin sorunlu olduğunu ortaya koydu.

Sağlık sorunu yaşayan çok sayıda Yunan vatandaşının çareyi ilk olarak internette aradığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre yüzde 12’lik bir kesim ise uyguladığı tedavinin iyi sonuç verip vermeyeceğinin ve sağlığının düzelip düzelmeyeceğinin Tanrı’ya bağlı olduğuna inanıyor.

Öte yandan parası olmadığı için doktora gidemediklerini söyleyenlerinin oranının yüzde 15,6 oranında olması ise endişe yaratıyor.

İnternet dışında ise bazı hastalar benzer hastalığı olan vatandaşlarda çare almayı uygun buluyor.

Yunanların yüzde 81,4’ü doktorlarına her zaman ve sık şekilde güvendiğini beyan ederken, yüzde 90,1’i sağlıklarıyla ilgili her konuda doktorlarına samimiyetle konuşabildiklerini ifade ediyor. Ancak, yüzde 23,3’lük bir kesim ise yaşam şekilleri ve günlük alışkanlıklarıyla ilgili doktora konuşmaktan çekindiklerini söylüyor.

Her ne kadar her iki doktordan birinin hastalarına, söylediklerini anlayıp anlamadığını sorurken, hastaların yüzde 48’i daha fazla izahat için doktoru telefonla yeniden aradığını, yüzde 30’u internette arama yaptığını ve yüzde 21,1’i benzer sorunları olanlara sorduğunu belirtiyor.

Hastaların yüzde 23,3’ünün ise kendini daha iyi hissettiğinde doktora sormadan aldığı ilaçları kullanmayı bıraktığını ifade etmesi araştırmanın enteresan sonuçları arasında yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et