İskeçe’de 3 bin kişi ehliyet sınavını bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de 3 bin kişi ehliyet sınavını bekliyor

İskeçe’de 3 bin kişi ehliyet sınavını bekliyor

İskeçe’de (Xanthi) sürücü ehliyeti sınavına girmeyi bekleyen üç bin vatandaş bulunuyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ndeki Sürücü Eğitmenleri Derneği üyelerinin İskeçe’de gerçekleştirdiği toplantıda, sürücü ehliyeti sınavlarının gerçekleştirilmemesi konusu ele alındı.

Bilindiği üzere 1 Ekim 2018 tarihinden 28 Şubat 2019 tarihine kadar Yunanistan geneli hiçbir sürücü ehliyeti sınavı yapılmadı. 28 Şubat – 12 Mart arasında ise Yunanistan geneli belirli yerlerde az sayıda sınav gerçekleştirildi. İlgili yasanın yayınlandığı 12 Marta tarihinden sonra ise yasa uygulanmıyor ve bu nedenle sınavlar yapılamıyor.

Azınlıkça’nın yerel Thraki gazetesinden aktardığı habere göre sürücü eğitmenleri, sınavların gerçekleştirilememesinden Yunanistan Ulaştırma Bakanlığını ve hazırlanan yeni yasayı sorumlu tutuyor. Bakanlığın ise sorunun Bakanlıkta ve yasada değil kendilerinde olduğunu göstermeye çalıştığını savunuyorlar.

Yeni yasada aday sürücüyle ilgili sigorta meselesinin Trafik Kuralları Yönetmenliğine aykırı olduğunu dile getiren sürücü eğitmenleri, olası bir kaza durumunda eğitmene ceza verilmesinin öngörüldüğü ve 90 gün ceza alan eğitmenin çalışma izninin elinden alınması maddesine büyük tepki olduğu dile getiriliyor.

İskeçe’de şu anda 3 bin kişinin sürücü ehliyeti sınavına girmek için sırada beklediğini anlatan İskeçeli bir sürücü eğitmeni ise “Sınavların 7 aydır gerçekleştirilmemesinin sorumlusu bizmişiz gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim kabahatimiz varsa sadece 10 günden mesulüzdür. Bir önceki yasa biz eğitmenler tarafından hazırlanmıştı ve çok iyiydi. Şimdi kendileri bir yasa hazırlamaya çalıştılar ve tabiri caizse başka bir gezegen için yasa hazırladılar. Bu olamaz ve uygulanamaz”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.